Nincs többé levélírás: a Gmail automatikusan válaszol

Az erdélyi származású szoftverfejlesztő, Miklós Bálint jelentette be tegnap a Google hivatalos blogján, hogy a beérkező levelek menedzselését segítő Inbox alkalmazás egy innovatív funkcióval bővül a héten: a vállalat mesterséges neurális hálózatára támaszkodva lehetőség lesz arra, hogy a szoftver automatikus válaszokat írjon a beérkező levelekre.

Smart Replay
[+]

Azt azért fontos megemlíteni, hogy a Smart Reply nevű technológia fejlesztése még igen korai fázisban van, jelenleg annyit „tud”, hogy 3-6 szavas válaszokat ír a levél tartalmának elemzése után, majd a felhasználó ezt jóváhagyhatja, illetve szerkesztheti. Az is korlát, hogy a hálózat természetesen nem tudja megjósolni, hogy pontosan milyen jellegű választ is akarunk írni, így három opciót kínál fel – pontosabban nem is egy hálózat, mivel kettő működik: az egyik értelmezi a levél szövegét, a másik generálja a válaszokat.

Smart Reply
[+]

Az egyik fejlesztő elmondta a Wirednek, hogy az LSTM-re (long short-term-memory) épülő neurális hálózatot használnak, mely nagyjából úgy működik, mint az emberi memória.

Smart Reply
[+]

A technológia alapjait bemutató tudományos közleményt az év elején jelentették meg a kutatók, de a részletek iránt érdeklődőknek Greg Corrado, a vezető kutató készített egy rövid összefoglalót a hivatalos blogon is.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Aura Project

    Viselhető eszközökkel foglalkozik, a részletekről nem sokat tudni, de nyár óta így hívják a Google Glass utódját is fejlesztő részleget.

  • Most kipróbálhatja az új Gmailt, az Inboxot

    A Google új szolgáltatásaira általában szinte lehetetlen meghívót szerezni, azonban ma egy órán át bárki szabadon igényelhet hozzáférést.