Fontos frissítések érkeztek a Google Chrome-hoz

A Google tegnap jelentette be, hogy újabb fontos frissítések érkeztek a Chrome böngésző stabil verziójához: most már támogatja a nemrég bejelentett kiterjesztéseket, illetve most már van lehetőség a könyvjelzők szinkronizálására is – legalábbis a windowsos változatban. Az új kiadás (4.0.249.78) tartalmaz 13 biztonsági javítást is, melyek közül a Google hatot a különösen veszélyes („high”) minősítéssel látott el.

A felhasználói élményt illetően azonban az a legfontosabb újdonság, hogy az eddig csak a béta-verzióban elérhető kiegészítők, illetve a könyvjelzők szinkronizálása most már a stabil változatban is használhatóak. A kiegészítőkkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy bár csak tavaly december óta szerepelnek a kínálatban, számuk egy hónap alatt megötszöröződött, a kezdeti 300 helyett ma már több mint 1500 add-on tölthető le.

Az új funkciók egyelőre csak Windowson érhetőek el a végleges változatban, a Linux-felhasználóknak ehhez a bétát kell futtatniuk (hiszen csak az van), míg a Macet használók csak akkor tapasztalhatják meg őket, ha a „developer”, a fejlesztői változatot használják.

A fejlesztők szerint az amúgy is a sebességéről híres Chrome még gyorsabb lett: az utolsó stabil verzióhoz képest 42 százalékkal, az elsőhöz képest pedig 400 százalékkal fürgébb a böngésző.

Azóta történt

Előzmények