Elindult a Google Kórház

A Google a vállalat megerősödése óta fektet be egészségügyi vállalkozásokba is, és ahogy gazdagodtak, egy nagyobb összegeket áldoztak erre. Ez a tevékenység most új lendületet kapott, amit a hét elején az is jelzett, hogy a korábbi üzletágat, a Google Life Sciencest átnevezték, átszervezték, most pedig a már Verily nevű, az Alphabet holding részeként működő vállalkozás egy frissen indított projektet is bejelentett.

A Verb Surgical nevű vállalatot a Johnson & Johnson segítségével hozták létre, célja pedig robotok és sebészeti platformok kialakítása, fejlesztése – ez önmagában nem is újdonság, mivel a Google már régóta támogat ilyen projekteket, komoly eredményeket is elértek már: a nóvum az önállósodás és az iparági támogatás cégszerű megjelenése.

De ez csak az első lépés, ahogy Andrew Conrad, a Verily vezérigazgatója elmondta a Wirednek adott interjújában. A vállalat a jövőben gyógyszeripari, biotechnológiai, orvosi- és diagnosztikaieszköz-gyártó vállalatokkal is szeretne közös projekteket indítani, emellett felveszik a kapcsolatot a betegjogokat védő szakmai csoportokkal és a kutatóintézetekben dolgozókkal is.

Előzmények