A Gmail szülinapi meglepetése a Gmail Labs

Korábban már írtunk arról, hogy az ötödik születésnapját ünneplő Gmail fejlesztői születésnapi ajándékot ígértek hétfőre. Ígéretüket be is tartották, s bejelentették, hogy az eddig csak angolul elérhető, még kísérleti állapotban lévő Gmail Labs szolgáltatás kilépett a nemzetközi porondra, s tegnaptól 49 nyelven, így magyarul is elérhető a levelezőprogramot használók számára.

Ezt a – még a béta-verzión belül is kifejezetten kísérletinek szánt – szolgáltatást a Google tavaly júniusban indította el. A Gmail Labs kísértetiesen hasonlít a Firefox kiegészítőire: ha a felhasználó a Beállítások menüben megkeresi a Labs almenüt, akkor egy olyan listát talál, ahol a programhoz írott minialkalmazásokat sorolják fel. Ezek különféle kényelmi megoldásokat, szervezési lehetőségeket stb. kínálnak fel, melyeket könnyedén, az Engedélyezés kapcsolót választva lehet használatba venni.

Jelen pillanatban több mint negyven ilyen kis program választható a YouTube-előnézettől kezdve az aláírás-funkciókon át egészen a naptármodulig.

Gmail Labs

Azóta történt

Előzmények