Így készíthetsz könnyen, gyorsan GIF képet

Kétségtelen, hogy ma többek között a közösségi oldalak egyik legnépszerűbb tartalma a GIF kép. Számtalan alkalmazás is létezik, melyekkel GIF-eket lehet készíteni, bár nem mindig egyszerű.

Érdekes módon a műfaj egyik fontos szereplőjének, a GIF-keresőt és adatbázist is működtető Gyphynek eddig csak egy önálló alkalmazásként használható GIF-készítője volt. Mostantól azonban már van böngészőből kezelhető változat is, és nem is akármilyen: egy hallatlanul egyszerűen kezelhető szoftvert adtak ki. Az látható, hogy némileg kevesebbet tud, mint más hasonló alkalmazások, de nem is a profiknak szánják, hanem tömeges felhasználásra.

A program kezelése valóban igen könnyű: be kell illeszteni a videó linkjét, meg kell adni a kezdő időpontot és az időtartamot, címkéket és feliratokat kell hozzáfűzni, majd fel kell tölteni a Giphy adatbázisába, és kész, már van is egy megosztható GIF-ünk.

Emellett van egy másik hasznos eszköz is, a Slideshow, mellyel képeket, videókat, GIF-eket lehet egyetlen GIF-be összefűzni.

Előzmények