Francia alsós – Alcatel 332

Az Alcatel megpróbálta kielégíteni azok igényeit, akik megelégszenek az elérhetőséggel és szöveges üzenet küldésének lehetőségével. Ezt ugyanakkor próbálta némi plusszal, például színes kijelzővel is megspékelni. Persze itt sem kell nagy dologra gondolni, hiszen a display méreteit tekintve 96x65 pixeles, és 4096 színt tud ábrázolni. A készülék méretre kicsi (98 x 43 x 20 mm), formára teljesen hétköznapi. A gyártó egy kis fémes beütéssel dobta fel a dizájnt. Persze embere válogatja: van akinek teszik ez a megoldás, van akinek nem, mindenesetre örvendetes, hogy a tervezők a valódi képességeket nem a méretezés vagy a kezelőfelület extravagáns kialakításával akarták elfedni.

A telefonon található gombok nagyok, gumiból vannak, és narancssárga háttérvilágítással rendelkeznek. Érdekes módon ez a világítás biztosított a háromutas vezérlőgomb számára, amely azonban enélkül is nagyon jól és könnyen kezelhető. Említésre méltó még a vezérlőgomb jobb oldalán található, egyesített híváskezdeményező és -befejező gomb. A bekapcsolás és a vezérlőgomb megnyomása után érhetjük el a szolgáltatásokat és a menüt. Lehetőségünk van állítani a fényerőt és a kontrasztot, színsémákat, háttérképet, ki és bekapcsolási animációt. Itt egy pillanatra meghökkentünk, mert ez állt a kijelzőn: "Zoom!" Egy James Bond filmnek készítették ezt a rejtett kamerás kütyüt, vagy mi a szösz? De szó nincs ilyesmiről, a vicces kedvű franciák, vagy talán a magyar fordítók gondolták úgy, hogy eme kifejezés mögött lapuljon meg a kis- és nagyméretű betűk közti váltás lehetősége. Akár így, akár úgy, ez enyhén fogalmazva is erőltetett vicc volt.

De térjünk vissza a készülék további erényeihez, melyekből vajmi keveset vont le ez a kis kitérő. A telefonkönyv 255 bejegyzést tárolhat, minden egyes bejegyzéshez három számot és csengőhangot rendelhetünk. Naptár helyett – ami sajnos nem kapott helyet – egy emlékeztetőt használhatunk. Találunk még számológépet, mely pénznemváltó is egyben, billentyűzárat, ezenfelül ébresztőóra funkciót. Azt nem tudjuk, hogy a megcélzott vásárlóközönség mennyire fogja értékelni az egy szem kirakós játékot, mindenesetre biztos lesz, akinek tetszik majd. SMS és EMS küldése-fogadása, valamint az összefűzött üzenetkezelés nem okoz gondot a készüléknek. Az írást egy kezdetleges prediktív szövegbevitel hivatott segíteni, amely azonban némi kívánnivalót hagy maga után.

A készülék egy beépített 1.2.1-es WAP böngészővel is rendelkezik, melynek segítségével háttérképek és animációk is letölthetőek. Sajnos a GPRS adatátvitelt nem támogatja. Csengőhangjai négy szólamúak. Csodát ne várjunk, de arra, amire kitalálták – hívásra és SMS-küldésre – tökéletesen megfelel. 600 mAh-s Li-ion akkumulátorának köszönhetően négy-öt napig használható egy töltéssel.

Azóta történt

Előzmények