Erős évet zárt a Flextronics Magyarország

A Flextronics Magyarország 2,2 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el a március 31-én zárult pénzügyi évben, ami 53 százalékkal több az egy évvel korábbinál – jelentette ma a szerződéses gyártó budapesti sajtótájékoztatójáról tudósító MTI. Ezzel a forgalommal a magyarországi csoport a Flextronics teljes nemzetközi árbevételének közel 10 százalékát adja.

Hetényi Márk, a Flextronics International Kft. regionális pénzügyi főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: ez az elmúlt öt év legmagasabb bevétele. A hazai leányvállalat az elmúlt pénzügyi évben 17 millió euró mérleg szerinti eredmény ért el. Az igazgató anyavállalati előírásokra hivatkozva az idei pénzügyi év számairól nem nyilatkozott – írja a hírügynökség.

A növekedés szavai szerint annak köszönhető, hogy a világ vezető saját márkás elektronikai gyártóival (OEM) meglévő nemzetközi kapcsolatrendszerüket továbbfejlesztették. Az elmúlt időszakban a Flextronics hozzávetőlegesen 47 százalékkal növelte munkavállalóinak számát, így magyarországi telephelyein, gyártóbázisain, Budapesten, Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen már közel 12 000 embernek ad munkát – ebből 15-20 százalék bérelt munkaerő.

A Flextronics ügyfelei között az autóipari és tengerészeti profilú vállalatok, valamint szervereket, vállalati tárolókapacitásokat, fehér árukat, okostelefonokat és mérő-, illetve egyéb ipari berendezéseket forgalmazó cégek is megtalálhatók. Magyarország földrajzi szempontból ideális a Flextronics számára, hiszen közel van a megrendelők fontos piacaihoz – mondta el Hetényi. A cég 1992 óta van jelen Magyarországon.

Azóta történt

Előzmények

  • Magyarországról szolgálja ki a fél világot a Huawei

    A vállalat több mint másfél éves tesztüzem után megkezdte a tömegtermelést magyarországi kiszolgáló központjában.

  • Gyilkos munkatempó

    Magyarázkodni kényszerül a Foxconn a kínai gyárvárosaiban elszaporodó öngyilkosságok miatt. Az elektronikai gyártó szerint nem a munkakörülményekkel van a baj.