Így változott a Firefox logója – áttekintés képekben

A Mozilla Alapítvány 2003. április 3-án jelentette be, hogy a Mozilla Suite helyett a Firefox és a Thunderbird projektre fókuszál.

Firebird

A Firefoxot eredetileg Phoenix néven kezdték el fejleszteni, de a név már a Phoenix Technologies védjegye volt. A projektet ezért átnevezték Firebirdre, de ez negatív visszhangot kapott a Firebird adatbázis-kezelő közösségétől. 2004. február 9-én a Mozilla Firebird neve megváltozott Mozilla Firefoxra.

Firefox

Az új névvel új logó is érkezett, melyet Daniel Burka álmodott meg, és ötletét Stephen DesRoches vetette papírra. Daniel egy gyerekkorában kedvelt illusztrált Bibliából merítette (Bírák könyve, 15. fejezet) az ötletet a tűzrókához.

Firefox

A logó digitális változatát Jon Hicks készítette el a Fireworks MX programban. Az első végleges logó 2004-ben készült el, mely minimálisan változott 2005-ben.

A következő komolyabb változást a 3.5-ös verzió hozta 2009-ben, ekkor modernizálták a Firefox logót.

A számítástechnika világában időközben a minimalizmus vette át a szerepet, ez több népszerűbb szoftver arculatán meglátszik. A Mozilla is ezt a trendet követte, amikor 2013-ban egy modernebb és letisztultabb logóval jelentkezett.

Firefox

A fejlesztői változatok logói

Most tekintsük át a nem védett és a fejlesztői változatok logóit:

A földgömböt a nem hivatalos Firefox disztribúciók használhatják, mivel nem védett névjegy.

Firefox

A fejlesztői változat neve sokáig Minefield, logója egy földgömb alakú bomba volt.

Firefox

Később, ahogy 5 fő ágra szakadt a fejlesztés, megjelentek az Aurora, Nightly és az UX logók.

2013-ban ezek is átestek egy modernizáláson.

Firefox

Firefox

Illetve az UX logója:

Firefox

Előzmények