Elképesztő csalássorozat a Facebook segítségével

A borsonline.hu számolt be ma arról, hogy egyik olvasójuk jelezte: a Facebookon Alexander mágus megkereste, hogy segítséget nyújtson neki. A televízióban szinte naponta látható mester azt ígérte, megduplázza a hölgy bankkártyáján lévő összeget, elég csak lefotózni a kártya két oldalát, és elküldeni neki e-mailben.

A lap újságírói is próbát tettek, és megerősítették az olvasó információit.

A tévés mágus már tud a csalássorozatról, feljelentést is tett, Nyíregyházán már folyik a nyomozás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is nyilatkozott: „A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon 2015. július 29-én egy pénzintézet feljelentését követően csalás bűntett elkövetése miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen” – közölte Fülöp Gergely rendőrségi szóvivő.

„A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető magát egy közösségi portálon ismert jósnak kiadva vette fel a kapcsolatot többekkel. Azt állította, hogy »pénzmágiát« végez, amihez a sértettek bankkártyaadatait kérte el. Az így szerzett adatokkal mobiltelefon-egyenlegét töltötte fel, amivel aztán online szerencsejátékot játszott. A »mágia« idejére az elkövető a sértettekkel kikapcsoltatta mobiltelefonjaikat, így nem kaphattak sms-t az illetéktelen bankszámlaműveletekről. Jelenleg mintegy ötven sértettről tudunk, akiknek az összes kára körülbelül négymillió forint. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Lajos harmincéves sényői lakost szeptember 1-jén lakása közelében elfogták a nyíregyházi rendőrök. Őrizetbe vették, előzetes letartóztatásának feltételei azonban nem álltak fenn, így szabadlábon van. A férfi azóta újabb hasonló bűncselekményeket követhetett el, a nyomozás ezekre is kiterjed” – mondta elFülöp Gergely borsonline.hu-nak.

Azóta történt

Előzmények