Itthon a 2 megás ADSL a legnépszerűbb

Az ADSL-előfizetők 24 százaléka vált évente szolgáltatót, 85 százalékuk az ár miatt – derül ki egy, az EnterNet által készített felmérésből. A szolgáltatóváltás harmadik legnépszerűbb oka (7%) a műszaki paraméterekben rejlik. Érdekes adat, hogy az emberek 46 százaléka az interneten néz utána leendő internetkapcsolatának, 17 százalékuk a televízióból tájékozódik, 11 százalékuk pedig ismerősét kérdezi meg.

Új szerződéskötésekor vagy szolgáltatóváltáskor az ügyfelek 52 százaléka passzívan érhető el, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatók értékesítőinek telefonos vagy másfajta megkereséseinek eredményeként történik a váltás, kicsit kisebb azoknak az aránya, akik aktívan és tudatosan keresnek maguknak szolgáltatót.

A kapcsolat sebességét tekintve jelenleg a 2 megabites kapcsolat a legnépszerűbb hazánkban (40%), majd az 1 megabit (19%) és a 8 megabit (18%) következik a sorban. A szerződések megkötésénél elsöprő, majdnem 70 százalékos arányban vannak az egyéves szerződések, utána második helyen a határozatlan idejűek (13%).

Havi díj szempontjából 30-30 százalékos a megoszlás a 9000 Ft körüli és a 4500 Ft körüli összeg között. Érdekes, hogy az 1500 Ft alatti szegmens az egész piacnak csupán 0,8 százalékát teszi ki. Ez azt mutatja, hogy nem önmagában az olcsó ADSL-hozzáférés fontos a hazai felhasználónak, hanem inkább a jó ár-érték arány.

Azóta történt

Előzmények