Amazónia védelmében segíthet a SpaceX

A brazil kormánnyal tárgyal Elon Musk arról, hogy a SpaceX internetet sugározna a félreeső területekre, továbbá figyelné Amazónia területén az illegális erdőirtásokat.

Elon Musk és a brazil kormány egy lehetséges együttműködésről kezdett tárgyalásokba, a héten Austin városában már találkozóra is sor került.

A SpaceX a Starlink műholdas internetét a félreeső területeken lévő iskolákhoz és egészségügyi intézményekhez sugározná, továbbá segítene Amazónia területén az illegális erdőirtások megfigyelésében.

Amazónia ilyen formájú megfigyelése állítólag nem csak a törvénytelen erdőpusztítások, de a tüzek kontrollálásában is segítségére lehet a kormánynak. Elon Musk kijelentette: jobb csatlakozással segíthetnek abban, hogy megőrizzék Amazónia értékeit.

Brazília a legutóbbi klímatalálkozón azt ígérte, 2028-ra véget vet az illegális erdőpusztításoknak. A tudósok, aktivisták és diplomaták nem igazán hitték el az ígéretet, a jelenlegi vezetés alatt ugyanis jelentősen felgyorsult Amazónia pusztulása (legyen szó bányászatról, gazdasági érdekekről, erdőirtásokról, területfoglalásokról vagy a Facebookon törvénytelenül árult területekről).

Azóta történt

Előzmények