Eladta Antenna-pakettjét a Forrás

Igaznak bizonyultak a piaci értesülések, a Forrás több mint egymillió darab Antenna Hungária részvényt értékesített tegnap a tőzsdén.

A műsorszóróban korábban 10,51 százalékos befolyással rendekező portfolió-cég 1 millió 95 ezer részvényt értékesített a tegnapi kereskedésben, amivel befolyása 1,29 százalékra csökkent. Az ügylettel közel 4,3 milliárd forint folyt be a Forrás számlájára.

A vevő kiléte ismeretlen, mindenesetre bátor dolog volt részéről a bizonytalan kimenetelű privatizáció előtt ekkora pakettet vásárolni. Az rejtélyes befektető ezek után feltehetőleg mindent megtesz majd, hogy a magánosítás során ő legyen a befutó. Az Antenna-részvényesek számára ez mindenképp jó hír, hisz ez alapján a privatizáció után elkövetkező nyilvános vételi ajánlat árfolyama nem lehet majd kevesebb, mint a vevő által tegnap fizetett 3920 forint.

Mint ismeretes, a Forrás már tavaly megállapodott az ÁPV-vel arról, hogy a vagyonkezelő 73,4 százalékos pakettjét egy majdnem 2 százalékos csomaggal kiegészíti – hogy a vevő, ha akar, tudjon 75 százalékot is venni –, így érthető, hogy miért nem tíz százalék volt a tegnapi csomagban. Az óriáskötés ugyan 3800 forint fölé lökte a kurzust, de a jelek szerint a többi papírt – ha volt egyáltalán – nem a rejtélyes nagyvevő vitte haza.

A BÉT a mai napra felfüggesztette az Antenna papírok kereskedését, a cég bejelentése szerint ugyanis az árfolyamot lényegesen befolyásoló hír lát ma napvilágot.

Azóta történt

Előzmények