Egyre több az átalánydíjas konstrukció a Skype hálózatában

Új átalánydíjas szolgáltatást vezet be repertoárjába a Skype, melynek révén csökkenthetik és kiszámíthatóbbá tehetik költségeiket a külföldi vezetékes vonalakat vagy mobilszámokat gyakran tárcsázó amerikaiak. A felhasználók mostantól 9,95 dolláros (ez körülbelül 1600 forint) havi díj fejében korlátlanul beszélhetnek kanadai vagy tengerentúli rokonaikkal, üzletfeleikkel vagy ismerőseikkel.

A kedvezményesen hívható 34 ország listáján szerepel a legtöbb európai állam mellett többek közt Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Kína, Tajvan, Japán és Korea – a megkötés mindössze annyi, hogy kevés kivételtől (Kanada, Kína, Hongkong és Szingapúr) eltekintve csak vezetékes vonalakra vonatkozik az egységár, a nemzetközi mobilhívásokért továbbra is a szokásos módon számláz a Skype.

A vállalat 2006-ban vezette be az első hasonló, átalánydíjas szolgáltatását az Egyesült Államokban élő felhasználók számára. A 29,95 dolláros éves díj megfizetése ellenében az ügyfél korlátlanul telefonálhatott belföldi és kanadai vezetékes és mobilhálózatokba – a cég most havidíjas konstrukcióban is elérhetővé kívánja tenni ezt a lehetőséget. Az amerikai Skype-felhasználóknak mindemellett egy Mexikóra vonatkozó kedvezményes kiegészítőcsomag előfizetésére is lehetőségük lesz, mely a fentin túl ingyenes hívást nyújt Mexikóvárosba és két további mexikói nagyvárosba, valamint a normál SkypeOut díjszabáshoz képest jelentős kedvezményt ad a többi beszélgetésre. Ez az átalánydíjas szolgáltatás havonta 5,95 dollárba kerül majd.

A Skype egy friss kimutatás szerint 2008 első negyedévében a fizetős szolgáltatások révén 126 millió dolláros bevételt termelt, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest 61 százalékos emelkedést jelent, s 33 millió új felhasználó regisztrált az év első három hónapjában, így most már 309 millió az összes regisztráció száma. A cég közleménye szerint a rendszeren keresztül az év első három hónapjában összesen 1,7 milliárd percnyi vezetékes vagy mobil hálózatokba, és 14,2 milliárd percnyi számítógépről számítógépre indított (tehát teljesen ingyenes) beszélgetést folytattak le.

Azóta történt

Előzmények