Egymilliárd dolláros program az Inteltől

Az Intel egy olyan támogatási program elindítását jelentette be, amelynek keretében az elkövetkezendő öt évben több mint 1 milliárd dollárt fog invesztálni a fejlődő világ lakóinak technológiai fejlődésébe és oktatásába. A program neve "World Ahead".

A vállalat törekvése, hogy a világ fejlődő régióit segítése, három fő területre koncentrál, az olcsó és helyi igényeket kielégítő PC-k elterjesztésére, az internetkapcsolat minél szélesebb körű biztosítására és az oktatásra. A "World Ahead Program" 5 éven belül egymilliárd emberhez kívánja eljuttatni a szélessávú, vezeték nélküli internetet, és több mint 10 millió tanár továbbképzését támogatja.

A fejlődő régiók lakóinak igényeihez kialakított olcsó PC-ket fejlesztő "Discover the PC" kezdeményezés keretén belül 6 új földrajzi területnek tervezett PC születik majd az elkövetkezendő két évben. A tervek szerint az Intel folytatja a WiMAX technológia kiterjesztését, és tovább keresi a lehetőségeket, hogy a fejlődő világ tantermeibe eljussanak a jól felszerelt PC-k, illetve az internet elérhetővé váljon.

"A technológia hatékonyságának növelése és a költségek csökkenése óriási előrehaladást eredményeztek a fejlődő világban, ám még mindig rengeteg a tennivaló" – mondta a programról szólva Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója. "Amíg a PC-k megfizethetősége érzékeny pont, a World Ahead Program a költségek figyelembevétele mellett mindig a helyi igényekre szabott rendszereket fejleszt, hangsúlyt fektetve a tartós Internet hozzáférésre és a minőségi oktatásra, amely jelentős fejlődést hozhat az emberek életében."

Az Intel kezdeményezése – akárcsak a vállalat korábbi segélyprogramjai – elismerésre méltó, viszont a chipgyártó elmúlt időszakban tapasztalt bukdácsolásának fényében Paul Otellini CEO nem lehet annyira optimista, hogy ötéves terveket készítsen magának...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

  • Kapaszkodik az AMD

    A kisebbik processzorgyártó látványosan előretört a szerverekbe szánt chipek piacán.

  • Indiának nem gagyi PC-k kellenek

    A HP egy olyan beviteli eszközt dobott piacra, amely leegyszerűsíti az ind nyelvek gépelését. Nem az ár az akadály.