A magyar Cubilog Berlinben is sikert aratott

Berlinben nemzetközi szakértőkből álló zsűri választotta ki a Telekom Nemzetközi Innovációs Verseny győzteseit. Összesen négy kontinens 45 országából 444 ötletet nyújtottak be. A döntőben a szlovák Excalibur csapat győzedelmeskedett, a második helyezett a Cubilog Magyarországról.

Az Excalibur szlovák alapítói: Ivan Klimek, Peter Luptak, Tomas Korenko és Marian Keltika. Újításuk segítségével a felhasználók mobiltelefonja biztonságos és kényelmes autentikációs eszközzé alakítható. A mobileszköz lehetőséget ad a többszintű jogosultság kezeléséhez, ezáltal biztonságosabbá teszi a kapcsolatot, mindezt a felhasználók számára láthatatlan és kényelmes módon. Egyedülálló titkosítási eljárással védik a bizalmas adatokat az adatlopás és hackerek támadása ellen.

A másodikként végzett magyar Cubilog ötletében a Magyar Telekom és a Telekom Innovation Laboratories is lát fantáziát, így felkarolták és továbbgondolásra érdemesnek találták. A Magyar Telekomot Pataki Róbert, a cég üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese képviselte a zsűriben, aki szerint rendkívül erős mezőnyben bizonyítottak a hazai versenyzők. „A felhőalapú adatgyűjtő és ellenőrző rendszer, a Cubilog lett a verseny második helyezettje. A Magyar Telekom hisz ebben az ötletben, ezért a T-City Szolnok projekt keretében, élő tesztkörnyezetben ad lehetőséget a továbbfejlesztéshez.” – nyilatkozta Pataki.

A nemzetközi verseny a lengyel T-Mobile, a Magyar Telekom és a németországi Telekom Innovation Laboratories közös kezdeményezése, de támogatta a szervezést és részt vett a kiválasztás folyamatában a DT inkubációs laborja, a hub:raum Németország és Lengyelország, UQBate és a Kitchen Budapest is. A következő hónapokban a Telekom Csoport szakértői a nyertes koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik, amihez 500 ezer euró értékben biztosítanak erőforrást.

Azóta történt

Előzmények