Csalódást okozott az SAP

Jobb második negyedéves számokat vártak az elemzők az SAP AG-tól, amely váratlanul, egy héttel a tervezett időpont előtt nyilvánosságra hozta pénzügyi jelentését. A csalódottság meg is látszott a piac reakcióján: a német üzletiszoftver-gyártó papírjainak árfolyama 6,2 százalékkal, 149,8 euróig zuhant, és ezzel megközelítette a féléves mélypontot.

Az új szoftverlicencek eladásából 621 millió euró folyt be, ez pedig mindössze 8 százalékos növekedés egy év alatt, márpedig az idei évre a vállalat 15-17 százalékos bővülést tervez. Külön csalódást jelentett, hogy Európában rendkívül alacsony volt a növekedés, mindössze 3 százalékos, míg az Egyesült Államokban 16 százalékkal nőtt az új értékesítésből származó bevétel.

A teljes árbevétel 9 százalékkal, 2,2 milliárd euróra emelkedett, az egyszeri költségek nélkül számított pro forma üzemi eredmény pedig 13 százalékkal, 558 millió euróra nőtt. Azonban ezek a mutatók is elmaradtak az elemzői prognózisoktól. A Reuters beszámolója szerint Henning Kagermann vezérigazgató elismerte, hogy a cég 1-2 százalékpontot veszített piaci részesedéséből riválisai javára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények