A chipválság miatt már a régi mosógépekre is nagy az igény

Az ASML vezetője szerint a félvezetőgyártók által támasztott kereslet nem csökken, egy nagy cég pedig már a régi mosógépekből is kiszedi a chipeket.

Az ASML vezetője szerint egyáltalán nem enyhül a félvezetőgyártók által támasztott kereslet, főleg a régi chipek piacán nagyon az igények.

A többek között a TSMC-t, a Samsungot és az Intelt is kiszolgáló cég szerint ha bármikor csökkenne is a kereslet, az még mindig nagyságrendekkel meghaladná az ő kapacitásukat. Ami pedig a chipgyártási kapacitást illeti, az ASML szerint 2023-ban is szűkös marad (az igényekhez képest).

Az ASML vezetője azt mondja, a cég legújabb megoldásaira több mint egy évet kell várni jelenleg, a múltbeli ügyfelek közül pedig majdnem mindre igaz, hogy próbálnak régebbi technológiával működő, további chipgyártó eszközöket beszerezni.

Az ASML soha nem látott terhelés alatt dolgozik, a megrendelői pedig nem halmozásra vásárolnak, hanem egyszerűen nem tudják tartani a lépést a kereslettel.

A használt mosógépek

Peter Wennink vezérigazgató egy meg nem nevezett, nagy ipari cégről azt állította továbbá, hogy tömegével vásárolja fel a régi mosógépeket, hogy kiszedje azokból a chipeket – hozzátette, hogy ez a történet közel sem egyedi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASML

Azóta történt

Előzmények