Már lehet jelentkezni az idei Challenge24-re

Az idén 15. alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb és egyik legrangosabbnak tartott független programozó csapatversenyét, mely egyedülálló lehetőség a magyar hallgatók és a már profik számára, hogy hazai környezetben közvetlenül mérhessék össze tudásukat a világ legjobb programozóival.

A háromfős csapatok a 2015. február 28-i, a verseny internetes oldalán zajló előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, melyet a MAVE április 23-26. között rendez meg.

Minden évben több száz csapat indul a versenyen, melyen a mezőny első felében végezni, komoly szakmai teljesítmény. A versenyt a támogatók a helyszínről is folyamatosan figyelemmel kísérik, melyhez idén az ITpiknik nevű kapcsolódó programon keresztül, a döntőbe nem jutott versenyzők számára is szakmai programot kínálnak, emellett lehetőséget nyújtanak a különböző támogatókkal való megismerkedésre, kapcsolatépítésre.

A verseny résztvevőinek komplex, sokféle ismeretet igénylő feladatsort kell megoldaniuk, melyek matematikai, algoritmuselméleti, grafikai, hálózati és mesterséges intelligenciával kapcsolatos problémák köré épülnek. A feladatokat való életből vett problémák ihletik, melyeknek megoldása algoritmikus úton lehetséges.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a résztvevők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. A résztvevők mind a selejtező fordulóban, mind a helyszíni döntő során a saját számítógépeiket használják.

A versenyre február 26-ig lehet jelentkezni a Challenge24 honlapján. A ch24.org/archive.html weboldalon pedig megtalálhatók az elmúlt 15 év feladatai feladatai, megoldásokkal együtt, hogy ezzel is segítsék a felkészülést.

Azóta történt

Előzmények