Bővülő PLM Express megoldások az IBM-től

Az IBM bejelentette PLM Express portfoliójának kibővítését a Product Lifecycle Management rendszerével, amely a közepes méretű elektronikai vállalkozások termékfejlesztését kívánja erőteljesebben támogatni, továbbá elősegítheti a termék-innovációt és az együttműködést. A mostani lépés oka elsősorban az, hogy az elektronikai kis- és középvállalkozások több, mint 45%-a tervezi, hogy az elkövetkező 3 évben beruházásokat hajt végre termékfejlesztési infrastruktúrájában, ez pedig a felmérések szerint 437 milliárd dolláros lehetőség a kis- és középvállalkozások piacán.

Az IBM PLM Express Solution for Electronics Manufacturers CATIA V5-re alapuló megoldáscsomagokat tartalmaz a termékfejlesztésben történő virtuális együttműködésre, valamint szintén része a termékadatok együttműködő kezelését szolgáló SMARTEAM, amelyeket a Dassault Systems fejlesztett ki. Az új termékportfolió a következő termékeket előállító gyártók speciális igényeit helyezi a középpontba: gépek, személyes digitális eszközök, személyi hívók, útválasztók, energiai eszközök, MP3 lejátszók, televíziók, tároló eszközök, fénymásolók, világító és optikai eszközök.

A gyorsan fejlődő vevői trendek, a termékek egyre hétköznapibbá válása és az intenzív globális verseny eredményeként az elektronikai gyártók kiemelt figyelmet igényelnek, hiszen a termékek rövidebb időn belül válnak elavulttá. A PLM Express for Electronics három megoldás-csomagot kínál a termékfejlesztés javítására és a termékek gyorsabb piacra juttatására:

  • Alkatrész tervezés – generatív tervező konfiguráció, amely lerövidíti az alkatrész termékek piacra jutási idejét. A csomag lehetővé teszi a tervezőknek, hogy sablon-alapú designt készítsenek, és fejlett terméktervező képességgel is rendelkezik. Az interaktív design rule assistance megkönnyíti a tervezést és biztosítja a minőséget. Emellett lecsökkenti a nem standard komponensek iránti igényt, csökkentve ezáltal az előállítási és karbantartási költségeket is.
  • Stílusos csomagolás és műanyag termékek – lefedi a styling és a műanyag termékek előállítási folyamatainak teljes körét, magában foglalja a műanyag termékek, fogyasztási cikkek és csomagolások szabad formájú felületének kialakítását, ellenőrzését és megváltoztatását.
  • Rackek és műszerdobozok – ez az elektronikus rendszer, amelyet elektronikus rendszer csomópontokra optimalizáltak, fém-lemez kialakítást nyújt a gyártásnak, kábelezést, vezetékes kialakítást és térbeli menedzsmentet digitális modellek és elemzés segítségével. A munkafolyamat, együttműködés, tervezés újra-használat és megfelelés- ellenőrzés érdekében integrált termékadat-kezelést valósít meg.

Az IBM PLM Express megoldások vevőre szabható teljes megoldási csomagokból állnak, beleértve ebbe az IBM WebSphere Application Server Expresst, amely a webes szolgáltatások biztonságos és szilárd, köztes szoftver platformja; az IBM hardvert, beleértve az IntelliStationst a grafikai megjelenítésekhez, valamint az eServert a termék tervek biztonságos tárolására és az alkalmazásokhoz való megosztott hozzáférésre. Az opciók magukban foglalják a rendszermenedzsmentet, megnövelt felhasználótámogatást, alkalmazástréninget és rugalmas, alacsony költségű finanszírozást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények