Bővítette szerverközpontját a GTS-Datanet

A GTS-Datanet több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét, és ezzel megduplázta a dataHome szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új részleg 1000 szerver kiszolgálására alkalmas – közölte ma az alternatív szolgáltató.

A dataHome szerverközpont elsősorban a kis- és középvállalkozások igényeinek kielégítésére specializálódott. A létesítményben az egyszerű, polcos gépek és a redundáns, nagy teljesítményű, rackszekrénybe szerelhető szerverek egyaránt elhelyezhetők. A központ extrém tömegű eszközöket is képes befogadni: a gépterem terhelhetősége négyzetméterenként 3000 kg. A dataHome budaörsi központja 2x10 Gigabit/s belföldi és 2x5 Gigabit/s nemzetközi sávszélességet kínál.

„A szerverhoszting-piac az elmúlt években dinamikusan nőtt Magyarországon, és várakozásaink szerint ez a tendencia a következő két-három évben folytatódni fog. A kereslet növekedésétől függően dataHome szerverközpont a jövőben akár több száz négyzetméterrel is tovább bővíthető” – mondta Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

Előzmények