Új e-könyv-áruház indult itthon

Újabb e-könyv-áruház indult nemrég Magyarországon Book and Walk néven. A boltot egy azonos nevű kft. üzemelteti, melynek ügyvezetője a Magyar Telekom vállalati üzletágának volt gazdasági igazgatója, Szűcs Roland.

Book and Walk logóA szolgáltatás egyedisége egyelőre nem e kínálat bőségében, hanem a webes kereső sokoldalúságában mutatkozik meg. Az oldalra ellátogatók ugyanis nemcsak az elektronikus könyvek címében, a szerzők és kiadók neve alapján kereshetnek, hanem a munkák teljes szövegében, sőt a képek között is. A rendszer ráadásul a cselekmény helyszíne szerint térképen is meg tudja jeleníteni a köteteket, illetve egy időtengelyen is aszerint, hogy melyik korszakban játszódik a történet.

Jelenleg a kínálatban 2809 könyv található, ezek java része azonban ingyenesen letölthető, nem jogvédett mű. Amint lapunk megkeresésére az üzemeltető elmondta: most mintegy 300-400 megvásárolható kötetből áll a repertoár, ezek zöme az Ulpius-ház és az Osiris kiadványa, az árak pedig néhány száz forinttól 3000 forintig terjednek. A kínálat bővítése érdekében tárgyalnak más hazai kiadókkal is, sőt a nemzetközi piacon is szeretnének megjelenni – árulták el.

Az e-könyveket a vásárlás után számítógépen böngészőben, Android-eszközökön saját alkalmazással lehet olvasni, illetve a cég ígérete szerint iOS-re is hamarosan megjelenik a Book and Walk app. A Kindle-tulajdonosok .mobi formátumban is letölthetik az egyébként EPUB formátumban hozzáférhető, másolásvédett könyveket. A rendszer természetesen szinkronizálja a kijelöléseket, a megjegyzéseket és a könyvjelzőket is, így ha táblagépünket otthon hagytuk, a felhasználói adatok megadásával ugyanonnan folytathatjuk a történetet ahol abbahagytuk, és elérhetjük például korábbi kiemeléseinket okostelefonunkon is.

A boltban lehetőség van közösségi funkciók igénybevételére, például az oldalon megajándékozhatjuk barátunkat e-könyvvel születésnapja vagy névnapja alkalmából, illetve a Facebookon közzétehetünk idézeteket is. A bolt a bevezető akció keretében június 15-ig három könyvet ingyen ad a regisztrált felhasználóknak.

Azóta történt

Előzmények