Bevásárol Európában az Avnet


Az amerikai vállalattal szerződést kötő stuttgarti székhelyű Magirus csoport 700 millió dolláros éves árbevételével és több mint 600 alkalmazottjával Európa egyik vezető nemzetközi informatikai vállalata. A cég portfoliójába tartoznak a csúcsminőségű szerverek, tárolórendszerek és hálózati termékek, valamint hálózati internet- és biztonság-menedzsment szoftverek, továbbá köztes-szoftverek (middleware), csoportmunka-szoftverek (groupware), virtualizálás, adatbázisok, internet/intranet, elektronikus üzleti szoftverek.

A Magirus legnagyobb, 500 millió dollár éves árbevételű üzletágát az Avnet saját európai informatikai disztribúciós rendszerébe fogja integrálni az akvizíció során. A két cég megállapodása szerint az Avnet az új divízióval IBM és HP szervereket, tárolórendszereket, szoftvereket és szolgáltatásokat értékesít majd a viszonteladók számára hét európai országban, valamint Dubaiban. Ezzel a tranzakcióval a Magirus kilép az IBM-HP vállalati piacáról, és a jövőben más szegmensek fejlesztésére koncentrál.

A cégvásárlás jelentős piaci eredménye, hogy az amerikaiak ezzel hozzájutnak a Magirus 1300 viszonteladóból álló értékes ügyfélköréhez. A felvásárlást követően az Avnet Európában a nagykereskedelem mellett a hozzáadott értéket és szolgáltatásokat is tartalmazó vállalati megoldások piacán a legnagyobb disztribútorrá válik. Az egyesülés után az Avnethez közel 140 marketing és értékesítési területen dolgozó szakember csatlakozik majd Ausztriában, Dániában, Németországban, Olaszországban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és Dubaiban.

Az üzleti tranzakció a szükséges európai hatósági jóváhagyások után zárul le - előreláthatólag 2007 októberében. Az üzletág teljes körű integrációjára az Avneten belül várhatóan 2008 júniusáig kerül sor.

Azóta történt

Előzmények