Az Origóhoz csatlakozik a megújult Vírus Híradó

A két éve indított Vírus Híradó biztonsági internetes médium most fejlődésének egyik mérföldkövéhez érkezett, a mai naptól hivatalosan a piacvezető [origo] internetes portál szerves részévé vált, így ezentúl az informatikai szakértők mellett az internet-felhasználók szélesebb köre is könnyebben és gyakrabban információra lelhet a biztonsági problémák megelőzéséről és megoldási módszereiről. A mostani együttműködésről szóló bejelentés jelentőségét az is jelzi, hogy a Vírus Híradó napi 1-2 ezres látogatottsága bizonyosan többszörös lesz, ha a vezető portál közel 600 ezres olvasója néha a VH oldalait is felkeresi.

Az új arculatú oldalak vírusokkal és kéretlen levelekkel foglalkozó híradásait továbbra is az információbiztonság területére szakosodott megoldásszállító, a 2F 2000 Kft. által támogatott szerkesztőség készíti, de mostantól más szakértők is résztvesznek a tartalomszolgáltatásban. A Jogi Háttér rovatot Dr. Ormós Zoltán, az Ormós Ügyvédi Iroda vezetője gondozza, míg az elektronikus aláírás legfrissebb eseményeivel a szakterület úttörője, a Rózsahegyi Zsolt vezette NetLock Kft. fog rendszeresen jelentkezni. Az üzleti együttműködés legérdekesebb szereplője a körön kívüli Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség bekapcsolódása a Vírus Híradó tartalomszolgáltatói közé, ugyanis nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy egy állami hatóság ilyen egyértelműen részt vállal egy alapvetően közszolgáltató, de bizonyos vonatkozásokban üzleti érdekeket szolgáló vállalkozásban. Erre mondják mifelénk: a cél nemes, a megvalósítást meg majd meglátjuk…

Nagy hangsúlyt kapnak a jövőben a most már [origo] márkajelet is viselő IT-biztonsági oldalon a direkt tájékoztatási módszerek alkalmazásai, négy fajta hírlevelet lehet majd az érdeklődöknek ingyenesen megrendelni. A Heti Híradó vírusokkal kapcsolatos híreket és a portállal kapcsolatos újdonságokat, a Vírus Riadó az alkalmi vírusriasztásokat, a Cikkexpressz a portál új cikkeiről, míg a Techbázis a heti többi technikai hírrel egybeszerkesztett összefoglaló ismertetőt ad a megrendelőknek. Érdekes szolgáltatás lesz még a VH Ticker – egy online hírterjesztő alkalmazás – installálási lehetősége, amely azonnal hírt ad a felhasználónak, ha valamilyen veszélyforrás jelenik meg a világhálón. A riasztási szolgáltatást nemsokára sms-ben is lehet majd igényelni.

Azóta történt

Előzmények