Az Intel 8,9 milliárd dolláros bevételt ért el az első negyedévben

Az Intel Corporation ma bejelentette, hogy a cég 2007. első negyedévében 8,9 milliárd dolláros bevételt ért el, 1,7 milliárd dolláros üzemi eredmény, 1,6 milliárd dolláros nettó bevétel és 27 centes részvényenkénti nyereség (EPS) mellett. Az eredményekre hatással volt egy korábbi, 300 millió dolláros, előzetesen adózásra elhatárolt összeg feloldása, ami a részvényenkénti nyereséget 5 centtel emeli. A bevétel az előző év hasonló időszakához képes egy, a tavalyi utolsó negyedévhez képest kilenc százalékkal csökkent, az üzemi eredmény már jobb képet mutat, 2006. első negyedévéhez képest csökkent ugyan 3 százalékkal, de a negyedik negyedévhez képest 13 százalékos a növekedés. Az összkép végül is kedvező, hiszen a nettó bevétel a tavalyi első negyedévhez képest 17 százalékkal, az utolsó negyedévihez képest 4 százalékkal magasabb, s a részvényenkénti nyereség is emelkedett.

A végül is pozitív mérleg mögött nagyszabású átalakítások állnak, hiszen a lapkakészletek, az alaplapok és a flash-memóriák eladása is csökkent, de megmutatkoztak a korábbi elbocsátások és az egyéb költségcsökkentő intézkedések pozitív pénzügyi hatásai.

„Az iparágvezető Intel Core mikroarchitektúra termékcsalád bevezetésével, valamint a folyamatos strukturális költségfejlesztésekkel megfelelő pénzügyi eredményt értünk el az első negyedévben” – mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója. „Termékerősségünk abból is látszik, hogy a negyedév általános eladási árai versenyképesek maradtak ilyen környezetben.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények