Az IE 6 a jövőben is a Microsoft édes gyermeke marad

A Microsoft biztosította felhasználóit, hogy az öt éve kibocsátott Internet Explorer 6 támogatása nem fog megszűnni egyik napról a másikra, amikor az idén megjelenik a böngésző új verziója.

Christopher Vaughan, a böngészőt fejlesztő csapat vezető programozója az IE hivatalos blogjában írta meg csütörtökön, hogy a régebbi Explorer számára a jövőben is készítenek biztonsági frissítéseket. „Az IE 6 SP1 [Service Pack 1] támogatása nem változik az IE 7 megjelenését követően. Ahol ma az IE 6 SP1 támogatott, egészen addig az is marad, amíg a gépen futó operációs rendszerhez van támogatás. Ha a felhasználó a Windows XP Service Pack 2-höz készített IE 6-ot használja, addig használhatja a régi böngészőt, amíg a Windows XP SP2 támogatott marad.”

A „kihaláshoz” legközelebb az IE 6 SP1 Windows XP SP1-en futó változatai állnak, hiszen ennek az operációs rendszernek a támogatását a cég ez év október 10-én megszünteti. Vaughan azonban emlékeztette a felhasználókat: senki nem kényszeríti őket arra, hogy a böngésző 6-os verzióját lecseréljék a 7-esre. „Természetesen reméljük, hogy felhasználóink frissíteni fognak. De ha valaki nem akar, akkor nem teszi, és kész. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy az IE 6 mellett megmaradó felhasználóink biztonsága ne csökkenjen csak azért, mert nem tudnak vagy akarnak frissíteni az IE 7-re.”

Az IE 7 első kiadásra jelölt változata az elmúlt héten vált letölthetővé, míg a végleges változatot az év végére ígérik.

Azóta történt

Előzmények