Automatizált ruhatisztítók jönnek a londoni metróba

A VClean Life nevű startup ötlete egy olyan hálózat, amely a hagyományos mosodák kemény konkurenciája lehet.

Érdekes újdonsággal állt elő a londoni VClean Life nevű startup cég: VDrop nevű termékük egy olyan ruhatisztító hálózat, amelynél a felhasználó kizárólag a metróállomásoknál telepített automatákkal kerül kapcsolatba, a piszkos ruhák leadása illetve a tiszta ruhák felvétele pedig pár másodperces, QR kóddal elvégzett folyamattá változik.

A hamarosan egyre több állomáson elérhető (jelenleg még csak egy automatát helyeztek ki, amely az Epping megállónál található  meg) elérhető szolgáltatás működése a következő: miután regisztráltunk a cég weboldalán, egy QR kódot kapunk, amelyet az automata érzékelőjének kell megmutatnunk, hogy megkapjuk azt a zsákot, melyben elhelyezhetjük szennyesünket. Ez az automatában marad addig, míg a szolgáltató emberei be nem gyűjtik, hogy aztán egy központi helyen megtisztítsák, majd visszaszállítsák az automatához, ahol legkésőbb 24 órán belül fel is vehetjük azt.


(forrás: Digital Trends) [+]

A VDrop a legtöbb ruhaneművel működik, az érzékenyebb darabokat pedig nem is kell egy zsákba gyömöszölni, azokat vállfákon fel is akaszthatjuk, és így is kapjuk őket vissza. A szolgáltatás ára három font ruhadarabonként, a tisztítás során pedig kiemelten ügyelnek a környezetvédelemre is, biológiailag lebomló, a természetet nem károsító tisztítóanyagokat használnak, stb.

Bár az első automaták a metróállomások mellett jelennek meg, ha sikeresek lesznek, akkor a későbbi hónapokban a bevásárlóközpontoktól kezdve az irodákon át az edzőtermekig mindenhol találkozhatnak velük a londoniak.