Rászálltak a hackerek Ausztráliára, minden szivárog

Sorozatosak a súlyos adatszivárgások, hackertámadások és zsarolóbotrányok Ausztráliában, legutóbb már a katonaság által használt kommunikációs platform is célkeresztbe került.

Az elmúlt hetekben sorozatosak a súlyos hackertámadások, adatszivárgások, botrányok és zsarolótámadások Ausztráliában.

Legutóbb például a hackerek az ausztrál hadsereg által is használt kommunikációs platformot vették célba zsarolóvírussal. A külső szolgáltató által üzemeltetett ForceNetből azonban most nem szivárogtak ki adatok, a hivatalos közlemény szerint. Az Australian Broadcasting Corp szerint ugyanakkor katonák születési és beosztási adatait ellophatták.

Az ügyet a kormány nagyon komolyan veszi, de egyébként is kiemelt figyelmet fordít a kiberhelyzetre, az utóbbi hetek botránysorozatai után. A második legnagyobb telekomcéget, az Optust vették célba elsőként, majd a legnagyobb helyi egészségbiztosító következett, mindkét esetben ügyfelek millióinak részletes adatait lopták el.

Számos további hasonló eset történt, ugyancsak milliós nagyságrendű szivárgásokkal. Szakemberek szerint Ausztráliában kevés a tapasztalt kiberbiztonsági szakember, a hackerek pedig rászálltak valamiért a régióra.

Azóta történt

Előzmények