2001. augusztus 27.

A Microsoft kiadja az Internet Explorer Windows XP-re tervezett változatát, az IE6-ot. Az új böngésző az XP-n és a Windows Server 2003-on alapértelmezett volt, de futott a Windows 98-on, illetve a Windows ME-n is. A IE böngészőverziók közül talán a 6-ost érte a legtöbb kritika, ám igen hosszú életűnek bizonyult, a vállalat 2014-ig támogatja.

ie6

Előzmények

  • 1996. július 26.

    Az AT&T, az Egyesült Államok egyik legnagyobb szolgáltatója és a Microsoft szerződést kötnek az Internet Explorer 3.0 népszerűsítése céljából. A megállapodás értelmében az AT&T WorldNet Service szolgáltatása része lett az előtelepített gépeken a Windows 95-nek, a WorldNet Service pedig az Internet Explorert kínálta a fogyasztóknak CD-n. Ez a szerződés komoly veresenyhátrányba hozta az akkor épp felfutóban lévő Netscape-et.

  • 1993. július 5.

    A The New Yorkerben megjelenik Peter Steiner később kultikussá váló karikatúrája, melyen egy internetező kutya a következőket mondja a mellette ülő másiknak: „Az interneten senki nem tudja, hogy te kutya vagy”. A net korai korszakában roppant éleslátóan megfogalmazott képaláírás elsőként foglalta egyetlen mondatba a világháló okozta legnagyobb hatású változások egyikét.

  • 2006. június 28.

    Az alaszkai szenátor, Ted Stevens, a kereskedelmi bizottság akkori elnöke e napon szerzett magának kétes értékű halhatatlanságot, amikor az internet semlegességéről szóló vitában kifejtette, hogy mi is az az internet. A „series of tubes” (csövek sorozata) netes mémmé vált, s azóta szimbolizálja az adott szakterülethez abszolút nem értő, ám hatalmát érvényesíteni kívánó korlátolt politikust.

  • 1983. május 2.

    A Microsoft a Word alkalmazás első változatának bejelentésével egy időben vezette be a grafikus felületű program kezelésének megkönnyítésére kialakított első egerét, a Microsoft Mouse-t is. A kétgombos, viszonylag primitív eszközből közel 100 ezer darabot gyártottak, de csak körülbelül ötezret tudtak belőle eladni, míg 1985-ben piacra nem dobták az egér jelentősen átalakított változatát.