Csak egyféle háttértárral árusítják majd az Eee PC-ket

Az Asus tárolókapacitás tekintetében csökkenti sikertermékének, az Eee PC netbookoknak a választékát – tudta meg tegnap a cég képviselőjétől a ZDNet UK.

A gyártó szóvivője elmondta, hogy az Eee PC modelljei jelenleg mindenhol úgy kaphatóak, hogy a vásárlók választhatnak: merevlemezzel kérik a gépet, vagy pedig flashalapú háttértárral (SSD). Ez augusztustól megváltozik: egy modellhez csak egyféle háttértárat fognak kínálni: „Azt tervezzük, hogy tisztább termékvonalakat ajánlunk a fogyasztóknak” – nyilatkozta a szóvivő.

A képviselő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Asus továbbra is megtartja minden típus esetében a kétféle opciót, de meg fogják határozni, hogy melyik piacra melyiket szállítsák. A konkrét döntések még nem születtek meg, de az általánosságban elmondható, hogy a felső kategóriás, „high-end” típusokat főképp SSD-vel, a „mainstream” modelleket pedig leginkább merevlemezzel kínálják majd.

Hasonló üzleti megoldást választott a Dell is a Mini 10 netbook esetében a múlt hónapban. A választási kényszer hátterében az áll, hogy a gyorsabb és robusztusabb SSD hátránya, hogy jelentősen drágább, így gyakran a kapacitáson spórolnak a gyártók, tehát a merevlemezes gépek nagyobb tárhelyet kínálnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények