55 ezer forintba kerül majd az első androidos netbook


Nemrég írtunk arról, hogy a Hewlett-Packard komolyan fontolgatja, hogy netbookjaira a Google nyílt forrású operációs rendszerét telepítse. Úgy tűnik, más cégek is fantáziát látnak a dologban, mivel a Computerworld a hét végén arról számolt be, hogy egy kínai cég már várhatóan három hónapon belül piacra dobja saját, Androidot futtató modelljét, melynek ára körülbelül 250 dollár (körülbelül 55 ezer forint) lesz.

A Skytone nevű cég alapítója szerint már az utolsó teszteket végzik az Alpha 680 nevű terméken. A kis gépben 533 MHz-es ARM 11-es CPU lesz, apró, héthüvelykes, 800x480-as felbontásra képes WVGA LCD-képernyővel rendelkezik, 128 megabájtos (256-ra bővíthető) DDR2 memóriája, 1 gigabájtos (4 gigára bővíthető) SSD-je van. Mindezt beépített wifi, tapipad, billentyűzet, s egy gyorsan, 2-4 óra alatt lemerülő akkumulátor egészíti ki. Vagyis messze vannak még attól, hogy egyrészt 200 dollár alá szorítsák az árat, illetve a legnagyobb csalódást az okozhatja, hogy az ilyen készülékeknél tervezett 12 órás akkuidőt még csak meg sem közelítik.

A gyártó cégek érdeklődését az is jelzi, hogy a hét közepén az MSI is bejelentette, hogy hamarosan, a Computex szakkiállításon ők is bemutatják olcsó androidos modelljüket.

Azóta történt

Előzmények