Webáruházversenyt hirdet az Árukereső

Új verseny indult a hazai internetes áruházak számára. Az Árukereső.hu ár-összehasonlító oldal által kezdeményezett Az Ország Boltja megmérettetésre 12 termékkategóriában nevezhetnek két-két díjért (minőség és népszerűség) a hazai webboltok.

A versenybe bármely hazai áruház ingyenesen nevezhet, de minőségi díjért csak az oldal partnerboltjai indulhatnak. E díjakra azok szavazhatnak, akik az adott időszakban valóban vásárolnak a részt vevő webáruházban, majd kitöltenek egy kérdőívet, melyben értékelik a boltot, a rendelés menetét, a kiszállítást, stb. A minőségi díjak győzteseit az értékelések összesítése alapján választják ki mind a 12 termékkategóriában. A népszerűségi díjakra bárki szavazhat a verseny weboldalán, szavazni augusztus 16-tól október 7-ig lehet.

A szervezők szerint a verseny célja, hogy az internetes közösség szavazatai és a valós fogyasztók vásárlás utáni értékelései segítségével megtalálja a legnépszerűbb, valamint a legjobb minőségű webshopokat. Hasonló célt szolgál az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a CIB Bank és a Kirowski által 2005-ben alapított az Év internetes kereskedője díj is, melyet a közönség szavazatai alapján egy szakmai zsűri oszt ki minden évben.

Azóta történt

Előzmények