2013. június 20., csütörtök

(#1) CsiguszMaxim

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

Filmek játékok terén nem vagyok oda a kézzel fogható cd-ért dvd-ért mert csak nyűgnek tartom de a másik oldalon viszont szerintem az e-könyv ami marhaság. A könyv (szerintem) akkor jó ha megtudom fogni tudom lapozni.

Témához:

Nem hinném, hogy ezzel visszaesne a forgalmuk. Persze biztos, hogy le fogják másolni a könyveket a megvásárolt példány szűk környezetében de nem hiszem, hogy nagyobb számban történne meg, mint amikor valaki kölcsön ad egy ismerősének egy papír alapú könyvet, hogy kiolvassa.

Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07

(#2) Lenry válasza CsiguszMaxim (#1) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a másik oldalon viszont szerintem az e-könyv ami marhaság. A könyv (szerintem) akkor jó ha megtudom fogni tudom lapozni.

miért? mi pluszt ad az eBookhoz képest a nyomtatott könyv?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#3) Narxis válasza CsiguszMaxim (#1) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Engem a gyűjtői kiadások érdekelnek, az legyen egy igényes borítóban/dobozban akármiben.

E-könyvnél én csak attól félek, hogy ha mondjuk egy 600 oldalas könyvet akarok tableten vagy valamilyen e-book olvasón(pl. kindle) elolvasni akkor az jobban fárasztja vagy esetleg rontja a szemem mint a sima könyvnél.

(#4) rgranc

rgranc
(tag)

:C

Minden elismerésem a kiadónak, hogy meg merték ezt lépni! Én őszintén remélem, hogy (másolások ide vagy oda) pont az egyszerűbb használhatóságnak köszönhetően növekedni fog majd a forgalmuk...

(#5) hack69 válasza Lenry (#2) üzenetére

hack69
(fanatikus tag)

Nem merül le, 100 évig biztos megmarad (ha kell újrakötve) nem megy vele több száz másik könyv (meg az idegeid), ha elázik, vagy elveszted (ellopják). Végső esetben jobb a fűtőértéke és nem gerjeszt mérges gázokat a pörkölés alatt.

Majd én is veszek egyet. Jól jön a tanuláshoz (nem akarok nyomtatni). Legalábbis remélem.

[ Szerkesztve ]

(#6) Cathfaern válasza Narxis (#3) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"E-könyvnél én csak attól félek, hogy ha mondjuk egy 600 oldalas könyvet akarok tableten vagy valamilyen e-book olvasón(pl. kindle) elolvasni akkor az jobban fárasztja vagy esetleg rontja a szemem mint a sima könyvnél."
Papír könyv: egy hordozóanyagon (papír) fekete festékpöttyök vannak
E-book: egy hordozóanyagban (műanyag) fekete festékpöttyök vannak
Itt végetért a különbség a papír és az e-book között :)

És csak az rontja a szemet, ha rendszeresen hosszú ideig egy pontba fókuszálsz. Hogy ez egy asztali monitor, egy papírlap, egy e-book olvasó vagy egy kőtábla, az totál mindegy. Bár tény, hogy felhasználói szokások miatt az asztali monitor rosszabb ilyen téren (akár tablet, akár könyv van a kezedben, néha tartást váltasz, átveszed másik kezedbe, stb. Monitor előtt pedig többé-kevésbé egy pozícióban ülsz).

hack69:
"Nem merül le, 100 évig biztos megmarad (ha kell újrakötve) nem megy vele több száz másik könyv (meg az idegeid), ha elázik, vagy elveszted (ellopják). Végső esetben jobb a fűtőértéke és nem gerjeszt mérges gázokat a pörkölés alatt."
E-papír csak akkor merül ha lapozod, szóval hetekig elmegy egy töltéssel. Bár tény, hogy gyakrabban kell tölteni, mint a papír könyvet :)
E-book addig marad meg, amíg készítesz (olvasható) backupot róla, elméletben ez akár több ezer év is lehet. Megjegyzem nagyon meglepne, ha egy mai átlagos könyv kibírna 100 évet, az profithajtás jegyében kétlem hogy túl tartós papírból és festékkel nyomtatnák.
Ellopás, elázás: lásd backup, ha van, akkor semmi se veszik el.
A fűtőértékes résszel mondjuk igazad van :)

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#7) Polllen válasza Narxis (#3) üzenetére

Polllen
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az e-ink alapú könyvolvasó egy kicsit sem fogja jobban rontani a szemed, mint a sima könyv... ;)

A kiadónak pedig köszönjük! :)) (Viszont amíg 1k körüli áron árulnak jórészt olyan könyveket, amelyeket a MEK-ről ingyen le lehet szedni, ne számítsanak nagyobb forgalomra. Tessék bővíteni! :) )

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#8) hack69 válasza Cathfaern (#6) üzenetére

hack69
(fanatikus tag)

Tábla e-könyvnek kész mazochizmus.

"E-papír csak akkor merül ha lapozod, szóval hetekig elmegy egy töltéssel. Bár tény, hogy gyakrabban kell tölteni, mint a papír könyvet"

Egyszer az is merül és mi van ha pont a legjobb résznél és sehol nincs áram? Na ugye. ;]

"E-book addig marad meg, amíg készítesz (olvasható) backupot róla, elméletben ez akár több ezer év is lehet."

Remélem addigra azért a pdf/doc/txt/html és társainál valamivel jobb formátumok lesznek. Ami meg elromolhat...

[ Szerkesztve ]

(#9) bambano válasza Lenry (#2) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én inkább azt kérdezném meg: minden könyvnél szükség van arra a pluszra, amit a papír ad?

és fel lehet tenni a kérdésedet megfordítva is: milyen pluszt ad az ebook a papíros könyvhöz képest?

a kiadónak meg hurrá, főleg, hogy van pár ingyen ebookjuk is.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#10) Erasmus válasza hack69 (#8) üzenetére

Erasmus
(VIP)
LOGOUT blog

Egyszer az is merül és mi van ha pont a legjobb résznél és sehol nincs áram? Na ugye.

most már tudom: kurblis e-readert fogok tervezni :)

[ Szerkesztve ]

(#11) flimo válasza hack69 (#8) üzenetére

flimo
(őstag)

Ellenben nem nyom több kilót, és nem foglal el több szekrénysort, cipelni is könnyebb :)

A kiadó húzása pedig telitalálat, már csak azért is, mert ezzel ingyenes médiafigyelmet is kaptak. Eddig nem is hallottam erről az oldalról.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#12) Polllen válasza Erasmus (#10) üzenetére

Polllen
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ma már nem menő... jobban járnál egy napelemessel, 600x annyiért tudnád árulni.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#13) Erasmus válasza Polllen (#7) üzenetére

Erasmus
(VIP)
LOGOUT blog

na igen, a kínálat...

eddig azért nem vásároltak itt az olvasók, mert 1) drm volt, 2) nem volt olyan könyv, ami érdekelte volna őket. a drm most megoldva, lehet dolgozni a másikon :)

(#14) Raucher válasza hack69 (#8) üzenetére

Raucher
(tag)
LOGOUT blog

Egyszer az is merül és mi van ha pont a legjobb résznél és sehol nincs áram? Na ugye.

Mi van az éjszakai áramszünettel, amikor gyertya sincs a közelben!?
Ekkor még a papírkönyv is működésképtelenné válik.

(#15) hack69 válasza Raucher (#14) üzenetére

hack69
(fanatikus tag)

Alszol.

(#16) Kormi76 válasza bambano (#9) üzenetére

Kormi76
(fanatikus tag)

Én mondjuk szívesen venném, ha a fél méter magas stóc egyetemi könyveim elférnének a zsebemben, és bárhová elvihetném őket magammal külön bőrönd nélkül... ugyanez igaz a jegyzetekre is, amiket kinyomtatva megint csak több kilós köteget kapok. Ennyi előny bőven elég.

Egyébként meg az e-könyvek miatt, még nem dobják tűzre a hagyományos könyveket... akinek arra van igénye megveheti.

A baj csak az, hogy normális méretű reader ára elég borsos és alig van (pl. Kindle DX) :(

(#17) Cathfaern válasza flimo (#11) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A bölcsek azt mondják, hogy aki életében akár csak egyszer is költözött jelentősebb könyvgyűjteménnyel, az soha többet nem akar papírkönyvet látni :D

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#18) Kopi31415 válasza Raucher (#14) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha gyufa van, meggyújtod a lap tetejét, csak gyorsan kell utána olvasnod.

plusz előnye a papír alapú olvasnivalónak: kolbászt, fish and chips-et, szalonnát lehet bele csomagolni, lehet vele ablakot pucolni, cigit sodorni. Vagy költözködéskor a csentrest.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#19) zbory válasza Lenry (#2) üzenetére

zbory
(kvázi-tag)

e-könyvvel pl irdatlan nehezen lehet csak virágot préselni :)

If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw

(#20) ElEvEn11 válasza Cathfaern (#17) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Ezt a tényt a saját tapasztalatommal támasztanám alá. Horror volt a több szekrényre való könyvet dobozokban pakolni, teherautóra rakni és aztán újra vissza az egész. Azóta egyre inkább az e-könyvek és elektronikus kiadványok felé hajlok.

Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

(#21) hunbi

hunbi
(tag)

Ez gyors volt! Pár napja épp itt volt egy panasz cikk amiben erről álmodoztunk.
Még egy kis kínálat gyarapítás és akár gurulhat is a szekér! Szurkolok!

(#22) ollie válasza hack69 (#8) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Remélem addigra azért a pdf/doc/txt/html és társainál valamivel jobb formátumok lesznek. Ami meg elromolhat...

A már évtizedes e-book formátumok mondanak valamit?

Go for the eyes, Boo, go for the eyes!

(#23) blueMerle válasza ElEvEn11 (#20) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Hát igen, az e-könyv sokkal praktikusabb, cserébe gondolj bele, ha meghívod egy ismerősöd majd megmutatod neki a több száz könyves gyűjteményjed magas polcokon....avagy e-könyvek esetében lesz egy microsd kártyád amit vagányan előveszel és úgy kezded hogy kééépzeld el... ;]

ZTE Grand X IN, SGS4

(#24) DesertDog válasza blueMerle (#23) üzenetére

DesertDog
(tag)

Ez aztán a komoly érv!
Az e-pénisz után teremtettél egy új kategóriát, csak nevet kell még neki találni, mert a könyvespolc-pénisz elég rosszul hangzik. :DD

(#25) jerry311 válasza DesertDog (#24) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Könyvkukac.
Mert azt a méretet mással nem lehet kifejezni. ;]

A cikkhez:
Öröm. Boldogság. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#26) blueMerle válasza DesertDog (#24) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Nem jártál még ezekszerint igazi könyvmolynál. Nekik valóban ez a könyvespolc-pénisz növelőjük :D

ZTE Grand X IN, SGS4

(#27) Cathfaern válasza blueMerle (#26) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megjegyzem a könyv az egyik legrégebbi e-peen, talán csak a vad trófeák régebbiek nála. Főleg igaz volt akkor, amikor nem voltak még nyomtatott könyvek.

(#28) dear plastic

dear plastic
(újonc)

nem használtam még ilyen e-köny olvasót, viszont ha lehet benne keresni, és valószínűleg lehet, akkor valószínűleg nincs tovább sok jövője pl. a tudományos könyvkiadásnak, ez expertül meggyorsítja a kutatást és kényelmes is

(#29) WN31RD válasza dear plastic (#28) üzenetére

WN31RD
(VIP)

A korábban említett programozó kollégám mondta, hogy annak ellenére, hogy egyes számára szükséges műszaki könyvek elérhetőek (vagy elérhetőek lesznek) DRM mentes digitális letöltésként, arra a következtetésre jutott, miután kipróbálta az ilyesmit, hogy sajnos lényegében használhatatlanok.

Sok esetben nagyon jól jön ugyanis, ha igazi könyveket (akár viszonylag nagyobb formátumú könyveket) egymás mellé lehet tenni, vagy a könyv egyik oldalán levő magyarázatot és a másik oldalon levő ábrát egyszerre lehet nézegetni, esetleg az egy ujj, két ujj, tizenegy ujj módszerrel lehet követni, hol rontottad el a kalandot... vagyis a hivatkozásokat.

Talán majd egyszer kijönnek sokkal nagyobb formátumú olvasók, illetve olyanok, amelyekben a lapozás és a könyvjelzők kezelése a jelenleginél nagyságrendekkel gyorsabb és kényelmesebb, de addig, bármennyire hasznos is a keresés funkció, nemigen fogják tudni ezek az eszközök teljesen kiváltani a papír könyveket.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.