Április végéig tesztelhető a digitális rádió

Az Antenna Hungária április végéig meghosszabbította a DAB+ rendszerű rádióadás digitális földfelszíni sugárzását, és a a Gazdasági Rádió műsorával kilencre bővítette a tesztidőszakban elérhető adók számát – közölte tegnap a társaság.

Amint az ismert, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) pályázatán befutó Antenna Hungária tavaly decemberig befejezte a DAB+ hálózat kiépítésének első ütemét, ami közel 30 százalékos lakossági lefedettséget biztosít. Ezt követően 2009. január 23-án indult el a kísérleti adás Budapesten és környékén a Magyar Rádió MR1, MR2 és MR3 csatornáinak, valamint a Swiss Satellite Radio három csatornájának (Swiss Jazz, Swiss Classic és Swiss Pop) sugárzásával, majd egy hónappal ezelőtt felvették az elérhető adók közé a Sláger Rádiót és a Magyar Katolikus Rádiót is.  

A vállalat célja a kísérleti sugárzással az új technika bemutatása a rádiós tartalomszolgáltatóknak, amelyek azonban nem tülekednek szerződést kötni, ezért egyelőre nem tudni, hogy mikor és hány adóval indulhat be a kereskedelmi sugárzás. Az adás vételére alkalmas készülékek mindenesetre már kaphatók itthon, 4 típus, de ezek ára még elég borsos, a legolcsóbb modell is több mint 30 ezer forintba kerül.

Azóta történt

Előzmények