Nyitás: bárki tesztelheti az OS X bétáját

Minden különösebb hírverés nélkül lépett némileg váratlant az Apple: tegnap óta nemcsak a regisztrált fejlesztők, hanem bárki részt vehet az OS X operációs rendszer bétatesztjében – jelen pillanatban az OS X Mavericks következő frissítését, a 10.9.3-as verziót lehet letölteni.

Apple

A nyilvános tesztelés nem volt jellemző eddig az Apple-re: legutóbb 2000-ben indítottak ilyen akciót, akkor viszont 30 dollárt kértek az OS X 10.0 bétájának tesztelési lehetőségéért, de azóta csak a regisztrált fejlesztők juthattak hozzá évi 99 dolláros díj ellenében a korai változatokhoz. A mostani projekt (OS X Seed Program) keretében csak aktív Apple ID-re van szükség, illetve el kell fogadni a felhasználási feltételeket (emellett természetesen csak egy Maverickset futtató Apple-gépen lehet tesztelni). A feltételek igen fontosak, mivel köztük szerepel, hogy nem lehet nyilvánosságra hozni a tapasztalatokat – legfeljebb azokkal lehet megbeszélni a szoftverrel kapcsolatos információkat, akik szintén részt vesznek a programban. A béta-verzió tartalmaz egy Feedback Assistant nevű alkalmazást, ezzel lehet elküldeni a megjegyzéseket a gyártónak.

Azt nem tudni, hogy csak egyszeri akcióról van-e szó, vagy pedig az OS X június másodikán, a WWDC konferencián bemutatandó, a tervek szerint ősszel megjelenő új főverziójára is kiterjesztik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények