Eladók az Apple eredeti logói

A Bonhams aukciós ügynökség oldalán jelent meg a kiírás, mely szerint június 4-én árverésre bocsátják azokat a logókat, melyek az Apple cupertinói székhelyén díszítették az épületet kívülről egészen 1997-ig. A logók érdekessége, hogy ez még az egyik régi jelkép, az a szivárványszínű alma, melyet a cég 1976 és 1997 között használt.

Apple logo

A nagyjából 1 m x 1 m-es táblák többféle szintetikus anyagból készültek, és 10-15 ezer dolláros kikiáltási áron (2,2-3,3 millió forint) indul a licit. Az alma eredetéről többféle eredetmonda is él, az aukciós ház azt említi meg, mely szerint Steve Jobs javasolta a csonka almát, hogy a logó „ne hasonlítson paradicsomra”, és emiatt választották aztán a színezést is hozzá.

Az Apple egyébként egy mai szemmel meglehetősen bonyolultnak tűnő, inkább a 19. századi hagyományra építő logóval kezdte meg tevékenységét, melyet aztán a szóban forgó jel váltott fel. A szivárványszínű alma aztán nagy karriert futott be, valóban a cég védjegyévé vált, majd a jelenleg is használatos, a trendekhez igazodó – és részben azokat meg is határozó – monokróm logó váltotta fel a korábbit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények