Apple: nyugi, megjavul

Az idei év első napjától az az iOS 6 operációs rendszer egyik új funkcióját használók azt tapasztalhatták, hogy a szolgáltatás nem működik megfelelően, és ezt szóvá is tették különböző fórumokon. Konkrétan a többfunkciós „Ne zavarj” („Do Not Disturb”) beállításról van szó, mely leginkább azt teszi lehetővé, hogy egy meghatározott időszakban a felhasználó „néma” üzemmódba kapcsolja a készülékét, vagyis a hívások, értesítések, figyelmeztetések ugyan megérkeznek, de az eszköz nem csörög, nem rezeg, nem villog.

Ám 2013 kezdetétől kezdve a felhasználók azt tapasztalták, hogy a funkció bekapcsolva maradt a beállított időpont után is.

Az Apple elismerte a hibát, ám igen tömören reagáltak rá: a beragadási probléma január 7-től megszűnik (hogy „magától”, vagy pedig egy frissítés következtében, az nem derül ki a szövegből), addig csak manuálisan lehet ki-, illetve bekapcsolni a funkciót („To turn off the scheduling feature, tap Settings > Notifications > Do Not Disturb and switch Scheduled to Off.”).

A The Guardian által idézett szakértők szerint a probléma hátterében az állhat, hogy az iOS-ben is az úgynevezett „ISO week date” dátumrendszert használják, és ennek egyik sajátossága, hogy itt a 2012-es év január hatodikáig tart.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények