A ChatGPT riválisán dolgozik az Apple, hatalmas bejelentésre készülnek

Olyan generatív AI-eszközök tesztelésébe kezdett az Apple, amelyek az OpenAI ChatGPT-jének és a Google Bardjának állítanak majd riválist.

A Bloomberg forrásai szerint az Apple olyan AI-eszközön dolgozik, amelyek végeredményben az OpenAI-tól ismert ChatGPT-nek és a Google-féle Bardnak állítanak majd riválist – a nagy nyelvi modellek építéséhez saját, Ajax nevű keretrendszert épített az Apple, és tesztelnek egy chatbotot is, amelyre egyes mérnökök „Apple GPT-ként” hivatkoznak.

Az Apple hivatalosan persze semmit sem erősít meg ebből. Eddig feltűnően kerülték az AI szót, az ezzel kapcsolatos fejlesztéseiket is szándékosan másképp nevezték el. Míg a Microsoft és a Google ontják az AI-újításokat, az Apple a WWDC-n ügyelt rá, hogy meg se említse az AI kifejezést.

Ennek ellenére sok AI-funkciót építettek már be a termékeikbe és rendszereikbe, de elemzők szerint így is lemaradásban vannak, és az alap AI-megoldásnak tekintett Siri hangasszisztens is sok éve egy helyben toporog a kritikák szerint.

Állítólag most számos csapat dolgozik az AI-újításokon, amelyekért a gépi tanulási részleget vezető John Giannandrea és maga Craig Federighi felelnek. Az új virtuális asszisztens egyelőre szövegeket összegez, kérdésekre válaszol, és termékfejlesztéshez használják. A dolgozók szerint webes appként, a Bardhoz és a ChatGPT-hez hasonlít.

Az Apple-nek nincsenek konkrét fejlesztési és megjelenési tervei, de a jelentés szerint jövőre hatalmas bejelentést tesznek az AI kapcsán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények