Ázsia felé terjeszkedik az Angry Birds

A jelenleg is zajló Nokia World nevű sajtóeseményen a Mobilarena stábja is képviselteti magát; a finn gyártó rengeteg új telefont mutatott be, a Windows Phone operációs rendszerre épülő okostelefonok mellett nagy hangsúlyt kaptak a Series 40 platformot használó, Touch & Type rendszerű készülékek is, melyek Asha néven érkeznek.

Peter Vesterbacka
Peter Vesterbacka (Fotó: Engadget)

A rendezvényen az Angry Birds atyja, Peter Vesterbacka is jelen van, aki az Asha szériás újdonságokon demózta játékszoftverét. Mint az a lenti videóinterjúból is kiderül, a Nokia telefonok megjelenése számára kifejezetten hasznos, mert bár az Angry Birds jelenleg az egyik legsikeresebb okostelefonos játék és többek között iOS-re, Androidra és Windows Phone 7-re is elérhető, a világ sok részére még nem jutott el. Vannak ugyanis olyan piacok (Kína, India), melyeken a relatíve drága érintőkijelzős eszközök még nem vetették meg a lábukat, ám a több esetben is 100 euró alatti végfelhasználói árral operáló Nokiák várhatóan meg fogják. Ezekre pedig lesz Angry Birds, így a jelenleg 400 millió fölötti letöltéssel bíró játékszoftver számlálója tovább pöröghet. Hogy mi a határ? Talán az egymilliárd letöltés, nem csodálkoznánk, ha összejönne nekik.

Vesterbacka elmondta, hogy az emberek az új, olcsóbb Nokia készülékeken is megkapják majd az Angry Birds élményt, de a grafikán a gyengébb processzorok és a grafikus gyorsítás hiánya miatt kicsit rontottak - nyilván azért, hogy a játék ne akadozzon. A videón azért látszik, hogy így sem olyan gyors, mint a csúcskategóriás okostelefonokon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények