Mihez kezd most Jeff Bezos?

Az 57 éves Jeff Bezos hétfőn távozott az Amazon elnök-vezérigazgatói székéből, az Instagram-fiókja alapján azonban nem unatkozik majd.

Sokan foglalkoznak azzal, hogy mihez kezd ezután Jeff Bezos, aki 57 évesen, 27 év elteltével távozott az Amazon elnök-vezérigazgatói posztjáról. A szakértők szerint elég megnézni az Instagram-fiókját.

Jeff Bezos közös fotón látható például Dwayne „The Rock” Johnsonnal, akivel együtt nemrég egy új filmről szóló megállapodást jelentettek be az Amazon Studios kapcsán. A legutóbbi éves találkozón elárulta Bezos, hogy újraálmodnák az MGM felvásárlására kapcsán a mai filmhősöket.

Bezos az Amazon legnagyobb részvényese és ügyvezető elnöke is marad továbbá, de számos más területtel is foglalkozik majd (CEO-ból gyakran lesz ügyvezető elnök, így volt ez Bill Gates és a Microsoft, valamint Eric Schmidt és a Google esetében is; gyakorlatilag stratégiai tanácsadója a következő CEO-nak). Ebben a hónapban ellátogat például testvérével és legjobb barátjával egy rövid űrrepülésre. Más képein a Rivian elektromos pickupját vezeti a sivatagban, a rakéta kapszulájának leszállóhelyéhez – a Rivian egy olyan startup, amit az Amazon finanszírozott. A Blue Origin az űrrel kapcsolatban nem csak a turizmust, az infrastruktúrát is igyekszik majd népszerűsíteni. Az első legénységgel való repülés július 20-án esedékes, Bezos mellett ott lesz a 82 éves Wally Funk is, a Mercury 13 program egyik tagja. A NASA végül leállította a programot, Funk azonban most mégis eljut a világűrbe. Ezzel ő lesz a legidősebb, aki járt a világűrben (a korábbi rekorder 1998-ból az akkor 77 éves John Glenn).

A médiában megemlítik, hogy Bezos épülő yachtja hosszabb, mint egy futballpálya, lesz hozzá támogatóyacht és helikopterleszálló is.

Áprilisban Bezos egy befektetőknek szóló levelében arról beszélt, hogy jobb munkahellyé szeretné tenni az Amazont – erre azután került sor, hogy sorra jelentett a média hatalmas botrányokat.

Az Amazon alapítója több politikussal is találkozott, Emmanuel Macronnal a klímatörekvéseit vitatta meg, Jay Inslee washingtoni kormányzóval egy hajléktalanszállót látogattak meg. Van továbbá közös emléke olyan zenei sztárokkal, mint Katy Perry, Lil Nas X vagy Lizzo.

Bezos helyét az Amazon felhős ágazatának eddigi vezetője, Andy Jassy veszi át, az viszont egyértelmű, hogy Bezos ezután sem unatkozik majd. A szakértők szerint nagy kérdés, hogy az oldalvonalról mennyire és hogyan irányítja majd az Amazont.

Azóta történt

Előzmények