Windowsos környezetbe érkezett az Amazon cloud-alapú platformja

A fejlesztők mostantól ASP.NET, Ajax, Silverlight és Internet Information Services környezetekben futó alkalmazásokra is implementálhatják az Amazon EC2 platformot, így biztosítva a felhasználók számára hozzáférést Windows-bázisú számítási kapacitásokhoz.
A cég tájékoztatása szerint a Microsoft-környezetben futó Amazon EC2 ugyanazon fizetési modellen és architektúrán alapul, amely az internetvállalatot az utóbbi időkben a cloud computing egyik vezető hírnökévé emelte. 
Az Amazon egy webalapú eszközcsomagot is elindított Európában, nevezetesen az AWS Management Console-t. A fejlesztők ennek segítségével egy teljes képet kaphatnak saját  cloud computing környezetükről, ezen belül EC2 folyamatokat indíthatnak el vagy állíthatnak le, illetőleg menedzselhetik az éppen futó metódusokat és az Amazon Elastic Block Store köteteit.
Az egyik vezető üzleti tanácsadó nagyvállalat tisztségviselője úgy fogalmazott, hogy az Amazon ezzel a lépéssel az egyik utolsó akadályt görgette el a cloud elfogadtatásának folyamata elől.

Azóta történt

Előzmények