A Vodafone sikerei a HSDPA területén

A Vodafone Magyarország egy hónapja indította el HSDPA szolgáltatását 40 magyarországi településen. A legújabb jelentés szerint a lefedett városok száma egy hónap alatt öttel nőtt, június közepén három Balaton-parti városban, legutóbb pedig két Budapest környéki településen, Szigetmonostoron és Sződön vált hozzáférhetővé a 3,6 Mbit/s-os maximális letöltési és 384 kbit/s-es feltöltési sebességű mobilinternet.

Az elérési hálózat mellett az előfizetői szám is dinamikusan emelkedik, kétszer többen vásároltak az Internet Szabadon akció keretében USB-modemet, mint azt a vállalat az induláskor várta. Nagy népszerűségnek örvend az akciós, forgalomdíj-mentes csomag, a megkérdezett előfizetők jelentős hányada szerint ez volt az egyik legfontosabb érv, amiért a Vodafone mobilinternet csomagját választották. A visszahozási arány továbbra is rendkívül alacsony – az akcióban ugyanis az ügyfél három munkanapon belül visszaviheti az internetkapcsolathoz szükséges készüléket a vásárlás helyszínére, és minden további kötelezettség nélkül lemondhatja a szolgáltatást.

A Vodafone a 3G/HSDPA hálózatát a jövőben is folyamatosan bővíti, év végéig lefedik Kecskemét, Szolnok, Székesfehérvár, Nyíregyháza és Szombathely területét, illetve e megyeszékhelyek környékét is.

A Vodafone Roadshow tovább folytatódik, ennek keretében országszerte különböző helyszíneken kipróbálható és megismerhető a Vodafone új, szélessávú internet szolgáltatása. A közeljövő rendezvénye: Szeged: július 6–8., Árpád tér; Budapest: július 13–15.; Balaton: a nyár folyamán. Ezeken a rendezvények a hostessek a megjelölt napokon délelőtt 10 órától este hatig várják az érdeklődőket.

Azóta történt