A Symantec takarékoskodni kényszerül


A Symantec nyilvánosságra hozta a 2007-es üzleti év 2006. december 29-ig tartó harmadik negyedévének eredményeit. A cég GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti bevétele a negyedévben 1,313 milliárd US dollár, a nem GAAP szerint számított 1,324 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 6 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. A harmadik pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 114 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 91 millió dolláros eredményével szemben. Ez részvényenként 0,12 dollár nettó jövedelmet jelent, ez az előző év azonos időszakában 0,08 dollár volt. A nem GAAP szerinti bevétel a harmadik pénzügyi negyedévben 248 millió dollár, az előző év azonos negyedévében ennek értéke 282 millió dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem mindkét időszakban elérte a 0,26 dollárt.

A felhasználói üzletág a bevétel 31 százalékát termelte meg, a szolgáltatások 4 százalékos részesedéssel vették ki a részüket, míg a vállalati és a Data Management üzletág a teljes bevétel 39 százalékát adta, s a csökkenő teljesítményt mutató Data Center Management üzletág hozta a maradék 26 százalékot.

A teljes bevétel fele a nemzetközi piacról származott, az ázsiai és a csendes-óceáni üzletek eredményei növekedtek, csakúgy mint az amerikai kontinensé, viszont a világ többi részén visszaesett a Symantec eredménye.

A mutatott teljesítmény arra vezette a vállalat irányítóit, hogy a jövőben mintegy 200 millió dollárral csökkentsék kiadásaikat annak érdekében, hogy a összhangba hozzák azokat a bevételekre vonatkozó új elvárásokkal. A vállalat meghatározott egy sor olyan területet, ahol elérheti célját: újabb munkaerő alkalmazásának csökkentése, megbízási és tanácsadói kiadások csökkentése, utazási költségek csökkentése, járulékos szolgáltatások konszolidálása és a jelenlegi munkaerő létszámának csökkentése bizonyos területeken és régiókban.

.„Egy nehézségekkel teli negyedévvel a hátunk mögött azon dolgozunk, hogy a kiadásainkat jobban összehangoljuk a bevételekre vonatkozó elvárásainkkal. Biztos vagyok benne, hogy a stratégiánk helytálló, mindazonáltal koncentrálnunk kell annak hatékonyabb megvalósítására” – kommentálta a jelentést John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények