A PlayStation 3 bukott, a Sony viszont nem

A Sony hatalmasat bukott a PlayStation 3-mal, de úgy látszik, még mindig nincs vége, mert a vállalat vezetői tegnap bejelentették, hogy a PS3 az idei gazdasági évben 50 milliárd jen (körülbelül 413 millió US dollár) veszteséget fog termelni, mert az új játékok kiadásáig tovább növekednek a veszteségek. Ugyanakkor a cégvezetők láthatóan elejét akarják venni a pániknak, s igyekeznek megnyugtatni a részvényeseket.

Takao Yuhara, a Sony vezető alelnöke tegnap a vállalat főhadiszállásán tartott sajtótájékoztatón már derűsebben nyilatkozott, s kifejtette, hogy a veszteségek mérséklése, illetve a folyamat megfordítása a külső játékszoftver-gyártókon múlik majd, olyan kiváló játékokat kell kínálniuk, melyek kihasználják a PS3 magas szintű technológiáját. „A legfontosabb most a szoftver. Az egész világon erősítenünk kell a szoftverkínálatunkat.”

A verseny mind élesebb a konkurens Nintendo Wii-jével, bár a Sony az előzetesen tervezett 6 millióhoz képest csak 5,5 millió darab PS3-at adott el márciusig, a Nintendo ugyanezen időszak alatt 5,84 millió Wii-t értékesített.

A vállalat vezetői egyébként – köszönhetően a többi terméküknek, ahol rekordbevételt várnak – a 2008 márciusáig terjedő időszakra kifejezetten sikeres gazdasági évet jeleznek előre, a játékszegmens viszont majd csak 2008-tól termelhet profitot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt