A Pannon csupán az áfa-csökkenést követi

A januári áfa-csökkenésnek megfelelően a Pannon GSM is bejelentette jövő évi árait. Ellentétben például a T-Commal, amely e hét elején bejelentett árváltozásaiban egy-egy díjcsomag árát a "kötelező" 4 százalékosnál nagyobb mértékben csökkentette, a Pannon csupán a forgalmiadó-kulcs 25-ről 20 százalékosra történő változásából adódó 4 százalékos mínuszt tartotta indokoltnak érvényesíteni áraiban.

Ennek megfelelően például a djuice számlás csomag havidíja 3600 forintról 3450 forintra, a csomag csúcsidejű percdíja 49 forintról 47 forintra csökken, míg egy sms ára ebben csomagban 25 forint helyett januártól csak 24 forint lesz – értesültünk a Pannon sajtóközleményéből.

"A magyar mobilpiacon rendkívül kiélezett a verseny, s az elmúlt évek jelentős árcsökkenéseket hoztak. A Pannon GSM ugyanakkor továbbra is arra törekszik, hogy szolgáltatásait az ügyfeleknek legmegfelelőbb feltételekkel kínálja, az pedig egyértelmű, hogy számukra rendkívül fontos szempont a kedvező ár. Éppen ezért örülünk annak, hogy a jogszabályi keretek változása lehetővé tette a bruttó díjtételek mérséklését" – mondta el Somlyai Dóra kommunikációs igazgató.

Az IT.news utánanézett és nem talált olyan jogszabályt, amely eddig tiltotta volna, hogy egy szolgáltató, amely "arra törekszik, hogy szolgáltatásait a legmegfelelőbb feltételekkel" és árakon kínálja, csökkentse az árait. Persze azért a jogszabályi keretek változásának mi is örülünk.

Azóta történt

Előzmények