A Microsoft tagadja, hogy elvinné a gyártást Kínából

A tegnapi napon írtunk a Nikkei riportjáról, amely szerint több IT cég elviheti a gyártás egy szeletét Kínából. Az említett média külön foglalkozott a Microsofttal, amely vállalattal kapcsolatban leírták, hogy az Xbox termékcsalád gyártásának részleges költözése esetén Thaiföld és Indonézia lehet az elsődleges opció, de ezt a redmondi óriáscég tagadta a Nikkei számára is.

A Microsoftot most megkérdezte a Tom's Hardware, és a cég nyomatékosan kiemelte, hogy Kínában marad a gyártás, és még terv sincsen arra vonatkozóan, hogy ezt részlegesen vagy teljesen elköltöztetnék egy másik országba.

A helyzet azonban látszólag feszült, a Trump-adminisztráció ugyanis 25%-os behozatali tarifát vetne ki nagyjából 300 milliárd dollár értékű kínai importra, köztük konzolokra, notebookokra, tabletekre, beviteli eszközökre, adattárolókra, és egyéb informatikai eszközökre is. Bár az érintett tervezet bevezetése egyelőre el lett halasztva, mivel Kína és az USA újrakezdi a kereskedelmi tárgyalásokat, de nem lett elvetve, vagyis akár meg is valósulhat, ha a két ország nem tud egymással megegyezni.

Azóta történt