A hírek szerint a Fitbit felvásárolja a Pebble-t

Tavaly még 740 millió dollárt adott volna érte a Citizen, most úgy tudni, legjobb esetben is 40 milliót kaphatnak.

Úgy tűnik, konszolidálódik az okosórák piaca: a The Information szellőztette meg, hogy a Fitbit felvásárlásra készül, a bekebelezésre váró cég pedig nem más, mint a Kickstarteren rekordokat döntő Pebble.

Egyik társaságnak sincs könnyű dolga mostanában, a Pebble márciusban kénytelen volt alkalmazottai negyedének felmondani, a Fitbit pedig tavaly tőzsdére ment, az 50 dolláros részvényárfolyam mostanra 8,4 dollárra csökkent.


(forrás: Twitter) [+]

Tavaly a Citizen akár 740 millió dollárt is adott volna a Pebble megszerzéséért, ám akkor Eric Migicovsky elutasította az ajánlatot. A TechCrunch információi szerint most 34-40 millió dollár körüli készpénzzel, illetve a tartozások átvállalásával is kiegyezne az ügyvezető, de a vezetők nem nyilatkoznak. A felvásárlás tényét a Pebble hivatalos Twitter csatornájának bejegyzése megerősíteni látszott, ám ezt azóta törölték.

Azóta történt

  • Bagóért kelt el a Pebble

    740 millió dolláros ajánlatot utasítottak vissza, hogy végül a konkurencia ajánlatát kényszerűségből elfogadva meneküljenek az adósságok elől. Nyilvános a felvásárlási ár.

Előzmények