100 megabites mobilnetet tesztel a T-Mobile

A T-Mobile és az Ericsson tavaly ősz óta közösen teszteli a következő generációs mobilhálózatot (NGMN, Next Generation Mobile Network). A próba újabb szakaszában – az április 30-ai sajtóbemutató után két héttel – a két cég szakemberei további jelentős eredményt értek el: a XI. kerület egy részét lefedő LTE-hálózaton 20 MHz-es sávszélességen megduplázták, 100 Mbps-ra növelték az elérhető maximális letöltési sebességet.

A két cég szakemberei az LTE-tesztet 2009 októberében a T-Mobile Szerémi úti központjában kezdték meg az adat- és hangszolgáltatásra egyaránt alkalmas tesztrendszer kiépítésével. Elsőként a maghálózat (Core Network) elemeit telepítették, ezek beüzemelésére 2009 decemberében került sor. A T-Mobile és az Ericsson tapasztalatai már ebben az első szakaszban kedvezőek voltak, és az első teszteredmények is megerősítették, hogy az NGMN bevezetése a szolgáltatók és a felhasználók számára is jelentős előrelépésnek tekinthető.

A T-Mobile és az Ericsson magyarországi vezetői a tesztek második fázisáról április 30-án közös sajtótájékoztatót tartottak, melyen demonstrálták az új technológia potenciálját, többek között egy HD-felbontású, streamelt videofilm, nagy felbontású videokapcsolat, valamint hálózati játékok segítségével. A LTE-teszthálózat jelenleg öt bázisállomással a Hengermalom út–Fehérvári út–Irinyi József utca és Duna által határolt területet fedi le.

Azóta történt

Előzmények