- Biztonsági aggályok miatt késik a Microsoft hatalmas AI-újítása
- Kíváncsi az EU, milyen online védelmet adnak a pornóplatformok a kiskorúaknak
- Panaszt tettek a Google ellen, mert követi a felhasználókat a böngészője
- Rengeteg áram kell az adatközpontoknak, erre válasz a geotermikus energia
- Az AI megmondja, hogy van-e fájdalma a macskának
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warloo93
tag
Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára . Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm. -
Warloo93
tag
válasz fragola.6035 #207 üzenetére
Szia.
A kiégetést hogy kell csinalni? -
Warloo93
tag
válasz fragola.6035 #213 üzenetére
Köszönöm. Elég lehet, ha elmosás után bekenem olajjal és sütőben kisütöm?
-
Warloo93
tag
Na én ezt elbacarintottam.
Napraforgó olajat használtam, méghozzá jó vastagon. Ez szépen rásült, kihülve szinte üvegszerű filmet képzett rajta.
Szóval sikálhatom le, és újból. Oliva és napraforgó olaj közül melyik jobb erre a célra? Más nincs otthon.
Az az egy biztos, hogy nagyon vékony filmet kell rá felvinni.
Ahol kevés olaj volt ott szép mattos felülete maradt. -
Warloo93
tag
Na szóval megopróbáltam lesúrolni, de nem bírtam vele. Úgyhogy fogtam, visszavágtam a sütőbe és sütöttem rajta pizzát
Az alábbi receptet próbáltam:
1100g liszt
38g só
2g aktív szárított élesztő
780g víz24 órát volt szobahőmérsékleten, szépen meg is kelt duplájára. Ma széttszedtem adagokra, de teljesen lelapultak.
Eredetileg most még 3napot kellene pihentetni hűttőben, de egyet bedobtam tesztre. Vissza fog kelni még szerencsétlen, vagy ennek már annyi? -
Warloo93
tag
Na pont akartam írni, nemrég sült.
Ez már egész jó lett, de nem tökéletes. Az első lett a legjobb, a többi három picit furán sült meg. Szerintem többet kellet volna várnom két sütés közt, hogy álljon be stabilra a hőmérséklet. Külseje ropogós lett, de egy picit olyan gumis lett a tészta. De vason legalább, megsült jobban az alja. -
Warloo93
tag
Sziasztok.
Próbálkoztam ilyen rögtönzött kemencét csinálni egy grillezőből.
Az első pizza 5percig sült, itt még nem égett a fa rendesen, csak a faszén így kevés volt a hő. Aztán dobtam rá puhafát, ebben 2:40alatt elkészült a pizza, csak hát azzal nem számoltam, hogy a puhafa kormolni fog.
Kap majd még ajtót, meg perlit+cement keveréket a tetejére aztán kisérletezek tovább. -
Warloo93
tag
válasz Digitalpimp #1904 üzenetére
Meglássuk mi sül ki belőlle . Igen fenyőt tettem rá
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.