Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Alu #4085 üzenetére

    A passzív hűtésű, hangtalan - azaz "alacsony zajú" tápokat ne keverd össze az elektromosan alacsony zajú (angolul: ripple noise) tápokkal!

    Tesztekben a fenti szót keresd, pl. low ripple noise ATX PSU --> Google. Angol nyelvű tesztekben fogsz találni pontos típusokat. :K

    A talált értékek közül, csak hogy tudj mihez viszonyítani:

    A sokak által dicsért HDPlex Hi-Fi DC-ATX paneltáp gyártói specifikációi szerint tud minden feszültségen 10 mV feszültségingadozást, ami egy egész jó érték. Sima, hétköznapi ATX tápok kb. a 100 mV-os tartomány közelében vannak, ami bár megfelel az ATX szabványnak, hifi szempontból túl zajos.

    Előző módszerrel gugli kidobta ezt a tesztet. Csak egy példa és 2014-es, de itt pl. a Super Flower Leadex Gold 650W-os tápja, vagy a Seasonic M12II Evo Bronze 620W-os modellje viszi a prímet.

    Vagy itt egy CA-n más oldalról átvett (lefordított) teszt amiben lineáris tápokat hasonlítottak össze alacsony zajú kapcsoló üzeműekkel. Meglepődtem pl. azon, hogy az iFi iPower milyen jól teljesített és pont ez már nem a milivoltos (mV) tartományban mozgott, hanem 3 nagyságrenddel (!) lejjebb a microvoltos (uV) tartományban. Ez jobb érték, mint amit akksiról mértek! :B

    Szóval keresgélj teszteket, nézz ki pár modellt, aztán apróhirdetésekben, webshopokban indulhat a kutakodás. :K

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák