Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nemurea

  aktív tag

  válasz escape #1988 üzenetére

  Helló! A nálam sokkal hozzáértőbbek valószínűleg húsvétoznak ;) Érdemes visszaolvasni a topicban néhány száz bejegyzést, nagyon jó konfigok vannak felsorolva, de ami vissza-visszatér: ha építeni akarsz, nézz rá az Asrock Q1900 alaplapjára, esetleg abból is a Q1900dc jelűre, ha a melegedés-fogyasztás szempont. Nézz rá a CoolerMaster házakra, ha a kinézet nem, de a jó hővezető képesség fontos.

  Ha komplett megoldást keresel, akkor sokszor előkerült a HP ProLiant család, ahogy kivettem a kommentekől, a Gx jelnél az x a generációt jelenti, itt a leggyakrabban az N54L típus került szóba. Szerintem mindkettő verzió kijön 50-60 ezerből HDD-k nélkül. Ezekkel a konfigokkal XPEnology terén szerintem semmi kompromisszumot nem kell kötnöd. Nekem pl. egy 4 éves Asus AT3IONT-i passzív alaplapom van pico psu táppal, gyönyörűen működik, proci max terhelése 50%, de a jellemző az 5%, és multimédában is jó (persze nem XPEnology alatt).

 • nemurea

  aktív tag

  válasz escape #1996 üzenetére

  Nekem is CM110-es van, meg vagyok vele elégedve, esetleg a levegőt beszívó ventillátor picit hangos (mármint a némához képest :B nem hangos, csak hallatszik), de ha nem a hálószobában fog menni a gép éjszaka, akkor nem probléma.

  Nem tudom, milyen lapod van, de ha gigabites hálózati chip van rajta, és nem kell másik, akkor miért kellene külön venni egyet? Pláne ha transzkódolsz, mondjuk azt nem írtad, egyszerre hány klienst kell kiszolgálni. A 4 giga memóriának biztosan elégnek kell lennie, a valós Synology hardverekben az 1 giga már soknak számít, pedig azok is transzkódolnak (mármint nem mindegyik). Nekem a 4 gigából 3-at lát az alaplap, és annak kb. a töredéke van kihasználva.

  Próbáld ki, szerintem ebben nem lesz szűk keresztmetszet, de ha mégis, könnyedén bővíthető - szemben egy igazi Syno-val ;]

 • nemurea

  aktív tag

  válasz escape #1996 üzenetére

  Juteszembe, a CM110-be nem fér olyan túl sok HDD, 2 db 3.5-es, illetve nincs lehetőség belső CD meghajtót beletenni (bár ez nálad nem lesz szempont, de nálam az, mivel médiacenternek is használom). Ha nem akarsz nagyon bővíteni, akkor jó választás.

 • nemurea

  aktív tag

  válasz escape #1999 üzenetére

  Ha a dc végű lapot választod, akkor ebben már lesz paneltáp, csak egy adapter kell hozzá:

  [link]

  Egyébként a korábban linkelthez hasonló tápot ajánlok, legalábbis ez a fajta pico-psu nekem bevált:

  [link]

 • nemurea

  aktív tag

  válasz escape #2001 üzenetére

  Hát ezt akkor érdemes jó előre végiggondolni, de a lényeg, hogy Te mit akarsz, milyen tápot:
  1) Ha paneltápot akarsz, mert fontos a fogyasztás és a jó hatásfok és a (plusz) ventillátor hiánya és a nem melegedő ház, akkor a) dc végű alaplap + valamilyen adapter 3e Ft-ért (fekete izé, ami átalakítja a 230V-ot 9-19V-á) VAGY b) nem dc végű táp, de akkor kell komplett pico psu: 12 e Ft + adapter 3 e Ft

  2) Ha nem paneltápot akarsz, akkor arra nagyon figyelj, hogy kissé kellemetlen módon a CM110-be normál méretű (ATX) táp megy, esetleg valami hackeléssel kisebbet is lehet bele tenni. Ennek az a hátránya, hogy brutál sok helyet elvesz az eleve nem túl nagy házból, ergo nem lesz jó a szellőzése, meg kényelmetlen is bele pakolni. Itt is két (elvi) lehetőséged van: a) passzív ATX táp: 1x e Ft, melegszik, nekem ilyen volt, nincs hangja, viszont egyszer-kétszer kiütötte magát, amikor éjszakára bekapcsolva hagytam a gépet, ezt cseréltem le pico psu-ra VAGY b) rendes ventillátoros aktív táp, így lesz a rendszeredben plusz egy ventillátor. Mindkettőre igaz, hogy nem nagyon van 300W alatti táp ATX méretben, egészen egyszerűen nagyobb erőforrás-igényű gépekre vannak méretezve, ergo nem lesz jó a hatásfoka, feleslegesen melegszenek és (valószínűleg) többet fogyasztanak.

  Ha én most építenék rendszert, fel sem merülne bennem, hogy ne paneltáp legyen, de ha mégsem paneltáp, akkor valamilyen kisebb teljesítményű (pl. max 200W) Delta tápban gondolkodnék (olyan volt a HTPC házamban, az is nagyszerű) - de az NEM ATX-es (SFX vagy valami ilyesmi, nézz utána a lehetséges szabványoknak). És ebből a szempontból talán a CM110 nem is olyan jó választás, mert behatárol az ATX irányába (vagy barkácsolsz valamit, hogy a kisebb tápot belerakhasd).

  Lehet, hogy vannak még opciók táp-fronton, majd a többiek elmondják (ha gondolják) a tapasztalataikat - de lehet, hogy akkor nem a CoolerMaster 110 lesz a befutó ház.

 • nemurea

  aktív tag

  válasz escape #2001 üzenetére

  Btw, most látom, hogy az Asrock Q1900dc-itx 33e Ft, plusz ház 10e, plusz memória 5e (nem tudom, most hogy áll), plusz adapter 3e... gyorsan el is értük a megcélzott 50 e Ft-ot... Én is könnyen játszok más pénzével ;] Viszont ha limitált a keret, és van rá lehetőség, akkor én komolyan meggondolnám a használt lap vásárlását: ennek töredékéért kijön ugyanígy passzív lap, integrált Atom+VGA, HDMI stb. Az XPEnology el fog futni rajta.

Hozzászólok Aktív témák